Concert cameral la Prefectura Gorj

317

Sala Maură a Palatului Administrativ din municipiul Târgu-Jiu va găzdui în ultima zi a acestei săptămâni un extraordinar concert susţinut de Orchestra târgujiană de cameră „Lyra Gorjului”.

Duminică, 30 martie, de la ora 19:00, târgujienii sunt invitaţi să asiste la un nou concert cameral susţinut de Orchestra „Lyra Gorjului”. Concertul va fi dirijat de profesorul, vioristul şi violonistul şi dirijorul Ilie Cetean. În program: „Concert pentru doi flauţi şi orchestră”, de Domenico Cimarosa (solişti: Iulia Dumitrescu şi Daniela Schileru), „Concert pentru trompetă şi orchestră”, de J. Neruda (solist: Florin Dumitrescu), „Les filles de Cadix”, de L.Delibes (solistă: Andreea Marinescu), şi „Concert pentru corn şi orchestră”, de W.A. Mozart (solist: Daniel Dumitrescu).
“Este un spectacol care pune în evidenţă în primul şi în primul rând târgujieni de-ai noştri, foşti sau actuali elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice «Constantin Brăiloiu» din Târgu-Jiu. Vom avea orchestră numai de coarde, iar soliştii sunt, în afară de un solist vocal, instrumentişti la instrumente de suflat: un concert pentru două flaute, un concert pentru trompetă şi orchestră şi unul pentru corn şi orchestră”, a precizat Viorel Gârbaciu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here