Concentratoare de oxigen, în valoare de 40.000 de lei, donate la Motru!

6471

Directorul medical al Spitalului Motru, Elena Catană, a cerut ajutorul unui om de afaceri pentru a primi concentratoare de oxigen, dat fiind numărul mare al pacienţilor diagnosticaţi cu Covid. Secţia Covid a spitalului este mereu plină, neexistând în aceste zile locuri nici la celelalte spitale din judeţ.

Medicul Elena Catană s-a văzut nevoită să ceară sprijin pentru a trata pacienţii cu saturaţie mică de oxigen: „Azi (ieri, n.red.) avem 28 de pacienţi pozitivi. Suntem spital suport şi, pentru că nu putem transfera pacienţii la secţiile Covid din spitalele din judeţ, nemaifiind locuri, am apelat zilele trecute la domnul Mihail Rămescu. Chiar astăzi (ieri, n.r.), am primit cinci concentratoare de oxigen, atât de necesare. Nu este pentru prima dată când primim ajutorul domniei sale. Spitalul nostru a fost construit cu zeci de ani în urmă şi nu a fost dotat cu astfel de instalaţii. Nu cu atâtea de cât avem nevoie în această perioadă”, a spus dr. Catană.

Donaţii în pandemie
Mihail Rămescu este manager al SC Ghiocela Prod Com SRL şi a donat cinci concentratoare de oxigen cu saturație 99%, în valoare de 40.000 lei, secției COVID a Spitalului Municipal Motru. Acesta a precizat: „Îmi doresc din tot sufletul ca toţi cei care suferă de Covid să se facă bine. Am făcut această donaţie cu speranţa că vor pleca acasă sănătoşi. Situaţia este una grea pentru fiecare dintre noi. Mă bucur că am putut ajuta”, a spus omul de afaceri.
Firma omului de afaceri nu este la prima donaţie de acest fel. La începutul pandemiei, în criza măştilor de protecţie, a donat spitalului din Motru câteva mii. De asemenea, omul de afaceri este printre cei care au contribuit cu 30.000 de lei şi la achiziționarea aparatului PCR, cu care a fost dotat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Alți 12.000 de lei au folosit la achiziția de medicamente necesare bolnavilor de Covid din Secția Cardiologie a Spitalului de Urgență Tg – Cărbunești.

Acţiuni de caritate
În urmă cu câțiva ani, firma lui Mihail Rămescu a amenajat și renovat în Spitalul Motru saloane de ORL, ,,Mama și copilul”, pe secția de interne, secția de chirurgie condusă de dr. Bratiloveanu Constantin, cât și cabinetele unor medici de familie din Motru. A susținut și sponsorizat congresele pe teme medicale de la Spitalul Județean de Urgență Craiova, a renovat și modernizat parte din secția ORL, condusă de prof. univ. Dr. Elena Ioniță. Totodată a desfășurat o activitate filantropică prin sponsorizări și mecenat pentru cei care au probleme de sănătate cu precădere pentru copiii bolnavii, anual efectuând donații de circa 100.000 lei.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here