Concedieri la stat!

1329

Premierul României, Florin Cîțu, susține că bugetarii trebuie să fie mai performanți în activitățile pe care le au. El spune că procentul din PIB alocat salariilor o să fie în scădere în următoarea perioadă.

„O să vă spun că va scădea ca procent din PIB până în 2024. În fiecare an scad. Dinamica PIB-ului o să fie mai mare. Vrem de la aparatul public să fie performant. Nu mai vreau ca românii să se gândească cu groază că trebuie să mai plătească o taxă”, a spus Florin Cîțu, la radio Guerrilla.

Potrivit Stiri pe Surse.ro, declarațiile premierului vin în contextul în care un număr tot mai mare de români se angajează la stat, tocmai pentru că salariile au ajuns mai bune ca la privat.  4.000 de bugetari au apărut în plus în decembrie 2020.Numărul bugetarilor a ajuns la 1,25 de milioane. Este o politică pe care PNL a avut-o și în mandatul trecut. În 13 luni (noiembrie 2019–decembrie 2020), cele două guverne Orban au crescut cu 14.000 numărul angajaților la buget, cam 1.000 de bugetari în plus pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here