Concedieri în toamnă la Rovinari. Primar: Am obosit să stau după ei ca să muncească

3014

Circa 30 de angajaţi ai Primăriei Rovinari vor fi concediaţi din toamnă. Primarul Robert Filip anunţă un plan de restructurări, primii vizaţi fiind „cei care îşi pierd timpul prin birouri”. „Am obosit să stau eu după ei, să îi verific, să îşi facă treaba”, explică Filip. În plus, niciun salariat nu va primi în acest an vouchere de vacanţă. „Când vor fi bani, şi când vor merita să ia vouchere de vacanţă, le vor primi”, mai spune primarul din Rovinari.

Situaţie încordată la Primăria Rovinari, unde primarul Robert Filip le-a declarat război funcţionarilor leneşi. „Eu sunt un om înţelegător, dar înţeleg oamenii care vor să muncească şi care sunt înţelegători. Lichelele, cei care vor să stea pe aici, să piardă timpul prin birouri, să ne piardă hârtiile şi să ne consume energia nouă, nu vor fi toleraţi”, a declarat primarul Robert Filip, la un post local de radio. Din acest temei, în toamnă va fi pus la punct un plan de restructurări, Filip anunţând criteriile în baza cărora se vor face disponibilizările: „Nu avem de ce să îi tolerăm, din cauza asta în toamnă vom face un plan de restructurări ţinând cont de rapoartele pe care înţeleg că ei le-au făcut, de încălcările în ceea ce priveşte programul, pentru că avem un sistem de control acces cartele de care ei nu au ţinut cont, şi de faptul că unii nu îşi justifică munca”.
Primii care îşi vor face bagajele vor fi funcţionarii din primărie, apoi cei de la serviciile şi societăţile subordonate primăriei. „În acest an, în vară, vom face o analiză, iar după aceea vom începe să luăm măsuri cu acei oameni care stau să piardă timpul, de la Poliţia Locală, de la firma de pază, de la serviciile deconcentrate, dar în primul rând începând cu cei din primărie. Cei din primărie vor fi prioritate, pentru că am obosit să stau eu după ei să îi verific să îşi facă treaba”, a declarat Filip. Primarul preferă ca banii alocaţi salariilor acestor funcţionari să-i redirecţioneze către anumite investiţii din oraş. „Nu are rost să ţinem un aparat încărcat. Preferăm să luăm banii şi să îi investim în alte lucruri, în terenuri de tenis, de fotbal, în investiţii pentru sport, pentru cultură, în infrastructură, să igienizăm subsolurile. Avem alte priorităţi şi nu vreau să ţinem pe aici oameni care consumă banii inutil”, a mai declarat Filip la Radio Infinit, menţionând că, în an electoral, va fi singurul primar care va face restructurări.

Fără vouchere de vacanţă
Nici ceilalţi salariaţi nu au motive de bucurie. Primarul Robert Filip anunţă că nu are de gând să le ofere vacanţe pe bani publici. „Când vor fi bani, şi când vor merita să ia vouchere de vacanţă, le vor primi. Cred că aceste vouchere sunt un drept meritat dacă munceşti. Să mă dea în judecată şi vedem ce au de făcut. Până când nu vor confirma că sunt serioşi şi nu vor face treabă, nu voi fi de acord să semnez pentru aceste vouchere”, a mai declarat primarul Robert Filip, la Radio Infinit.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here