Concedieri colective în Gorj. Salariații unei firme, puși pe liber de Anul Nou

4127

Dezastru pentru firma de salubritate a Consiliului Local Târgu-Cărbunești. Angajații societății au fost anunțați că vor rămâne pe drumuri chiar de Anul Nou. Motivul: Salubris Gilort nu mai are obiect de activitate. Ițele poveștii sunt încurcate, acuză fostul viceprimar Ion Fugaru. Acesta susține că societatea din Cărbunești a fost trasă voit pe linie moartă, pentru a face loc în piață firmei Supercom București, controlată de un fost senator PSD.

Mariana Dumitrașcu, administratorul Salubris Gilort, spune că societatea de salubritate va rămâne fără obiect de activitate, astfel că se justifică aceste concedieri. „SC Salubris Gilort era monitorizată și controlată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Valea Gilortului». ADI «Valea Gilortului», în luna octombrie, a fuzionat prin absorbție cu ADIS Gorj, în ideea că se va face la nivel de județ un operator de salubrizare, de genul Aparegio. Eu nu am niciun cuvânt de spus, e treaba primarilor care au hotărât să facă lucrul acesta. Imediat după ce s-a făcut această fuziune, urmează ca Salubris-ul să-și înceteze activitatea de drept. Nu mai avem obiect de activitate, pentru că la 1 ianuarie 2020 încetează contractul de delegare a serviciului de gestiune a deșeurilor. Nu a fost o măsură care să țină de mine”, ne-a declarat Dumitrașcu.

„Nu vor rămâne pe drumuri”
Autoritățile locale din Târgu-Cărbunești dau însă asigurări că oamenii nu-și vor pierde slujbele. „De la 1 ianuarie 2020, acest serviciu trebuie delegat către ADIS Gorj. Discuțiile au fost că oamenii nu își vor pierde slujbele, ci vor fi preluați de ADIS Gorj”, a precizat viceprimarul Cosmin Brujan.
În schimb, fostul viceprimar Ion Fugaru acuză că s-a dorit „distrugerea” societății Consiliului Local Târgu-Cărbunești, tocmai pentru a face loc în piață firmei Supercom, ce aparține unui fost senator PSD de București. „Voi lupta în continuare ca această societate să nu se desființeze. Vom vedea ce va zice ITM-ul, pentru că această concediere este ilegală, având în vedere că nu există hotărârea acționarului majoritar. Voi merge și la conducerea Gărzii de Mediu, după care voi merge la minister să vedem cât de legal funcționează acest SRL de București să strângă gunoaiele în Gorj”, a spus Fugaru.

„Am pierdut tot”
În plus, administratorul Salubris, Mariana Dumitrașcu, spune că societatea a început să aibă probleme după ce firma din București și-a făcut simțită prezența în județ. „Eu mi-am făcut treaba. Vreau să vă spun că, de exemplu, pentru Cărbunești, de când am venit eu aici, în 2017 nu au plătit niciun leu la fondul de mediu, adică am atins cota maximă, iar pentru alte localități pe care le-am avut, au avut foarte puțin de plătit pentru gunoiul neselectat. Dar nu eu am hotărât acest lucru. Am avut vreo 22 de contracte cu primăriile. După ce a intrat în piață firma din București, am pierdut automat tot. Cum eu de la 1 ianuarie nu mai am activitate, nu mai aveam de unde să plătesc oamenii, și a trebuit să iau această grea decizie. Voi fi și eu șomeră, la fel ca și ceilalți”, ne-a mai declarat Dumitrașcu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here