Comunitatea Infinitului din Târgu Jiu celebrează Ziua Europeană a Vecinului

771

O comunitate din Târgu Jiu urmează să organizeze un eveniment intergenerațional în cadrul Zilelor Vecinilor, festivaluri de cartier. Comunitatea Infinitului face parte din programul ÎntreVecini și va organiza, alături de alte 30 de comunități din țară, festivaluri inspirate de Ziua Europeană a Vecinilor – sărbătorită de peste 24 de ani, la inițiativa unui francez de origine română. 

În urma unei competiții naționale, Comunitatea Infinitului din Târgu Jiu a câștigat un grant în valoare de 15.000 de euro, pentru a organiza, alături de ONG-ul ÎntreVecini, activități prin care să încurajeze vecinii să se implice în comunitate. Încă de la înființare, proiectul „ÎntreVecini” are ca principal partener BRD Groupe Société Générale, care s-a implicat pentru a face posibilă existența primelor comunități din București dar și pentru extinderea proiectului și în alte orașe din țară.

”Cu toții ne dorim să avem vecini buni, oameni care să ne ajute atunci când le batem la ușă. Uneori, înainte de avea, trebuie să fii un vecin bun, și noi asta ne străduim să fim. România are nevoie de comunități unite, de oameni care se susțin și se înțeleg, care au scopuri comune. Ziua Europeană a Vecinului ne amintește încă o dată aceste lucruri. BRD este mândră să facă parte, împreună cu extraordinara echipă ÎntreVecini, din acest proiect care își propune să dezvolte spiritul comunitar la bloc”, a spus Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Société Générale.

Zilele Vecinilor – Desfășurător

Vineri, 31 mai: Comunitatea Infinitului vă invită la un Hexathlon ÎntreVecini, de la ora 17:00, pe strada Republicii, Nr. 26, Bl. 26. Copiii mici și mari sunt invitați să își aducă aminte de jocurile de altă dată și să asculte poveștile din copilărie ale vecinilor.

La evenimente sunt invitați toți vecinii din Târgu Jiu dornici să ia parte la formarea unei comunități unite, sustenabile, ce va reprezenta un model local replicabil.

ÎntreVecini este un ONG care regenerează spiritul comunitar la bloc și transformă grupurile de vecini din România în comunități sustenabile prin susținerea dezvoltării de proiecte în cartier. Proiectul ÎntreVecini este susținut de către BRD Groupe Société Générale în calitate de partener principal și de POWERToMe, MSL The Practice, Benga, DIUD, Colțan și Asociații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here