Comunicatorul Picioruşi a demisionat pentru compatibilitate

317

Deşi la finalul lunii ianuarie, comunicatorul PDL Gorj, Vasile Picioruşi, susţinea sus şi tare că nu ar fi fost incompatibil în Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei, joi, în cadrul primei şedinţe a noului BPJ, acesta şi-a prezentat demisia din funcţia avută în Comisia Judeţeană de Statut, Integritate, Etică şi Litigii a filialei.

De altfel, Gorjeanul relata la momentul respectiv că Picioruşi, care ar fi trebuit să cunoască statutul PDL deoarece Comisia pe care o conducea se ghida tocmai după acest document, era incompatibil, fiind atât la cârma Comisiei cât şi membru cu drept de vot în noul BPJ. Deşi, atunci Picioruşi declara la un post de radio din municipiu că el nu ar fi fost incompatibil, subliniind chiar că cele relatate de Gorjeanul ar fi fost doar “o interpretare exagerată a statului”, asta deoarece el în BPJ nu avea nicio funcţie, acum acesta a făcut contrar celor spuse.
Mai precis, în şedinţa de vineri de BPJ, Picioruşi, care credem că a lecturat statutul PDL, şi-a prezentat demisia din Comisia Judeţeană de Statut, Integritate, Etică şi Litigii a filialei, însărcinată cu împărţirea dreptăţii în organizaţie, pentru a rămâne simplu membru în BPJ. De altfel, dacă nu demisiona, Picioruşi ar fi avut probabil mult de lucru, cei care şi-au pierdut vineri funcţiile de la cele 47 de organizaţii PDL din judeţ, putând să i se adreseze pentru a întoarce decizia votată de noul BPJ.
Astfel, în lipsa unui “judecător” la PDL Gorj, Picioruşi neputând fi înlocuit în funcţie cu uşurinţă, problemele membrilor PDL legate de statut, etică şi litigii se vor transfera la organul superior de la centrul partidului.
Cert este însă că, odată cu demisia, Picioruşi nu mai este incompatibil în funcţie, el putând vota alături de membrii BPJ şi dizolvarea unor organizaţii, cum a fost cazul vineri. Acum, Picioruşi, poate să îşi desfăşoare şi atribuţiile de comunicator al organizaţiei, poziţie pe care o ocupă de la dizolvarea vechiului BPJ, la cerere.
Reamintim însă că în cadrul PDL Gorj încă funcţionează Comisia Judeţeană de Revizie şi Control, condusă de Vasile Forţofoi.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here