Comunicat ITM Gorj

218

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat în săptămâna 19-23.12.2016 mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătaţii în muncă după cum urmează:

Serviciul Control Relații de Muncă:
A efectuat 40 controale din care 33 controale pentru identificarea și combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Nu au fost depistați angajatori care să presteze activitate cu personae fără forme legale de angajare. A fost aplicată 1 sancțiune contravențională pentru nerescpectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidență a salariaților.

Compartimentul Securitate şi sănătate în muncă:
A efectuat un număr de 22 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate 5 neconformităţi pentru care au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale.
Controalele efectuate au urmărit în principal modul de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nesemnalizarea echipamentelor electrice, nepurtarea de către lucratori a echipamentul individual de protecție (EIP).ş.a..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here