COMUNICAT DE PRESĂ – 53,7 milioane de euro pentru orașul lui Brâncuși, prin POR 2014-2020 ADR SV Oltenia susține dezvoltarea municipiului Târgu Jiu

1084

Transport și iluminat public la standarde europene, dispecerat informatic integrat pentru creșterea fluidității rutiere și îmbunătățirea siguranței cetățenilor, parcuri amenajate, școli și grădinițe modernizate – sunt proiectele finalizate, aflate în execuție sau care urmează să fie implementate în municipiul Târgu Jiu, prin POR 2014-2020.  

Cele 11 proiecte, majoritatea aflate în execuție sau finalizate, au o valoare totală de 53,7 milioane de euro, adică 260,7 milioane de lei, respectiv:

  • Nouă proiecte, implementate de Primăria municipiului Târgu Jiu în cadrul Axei prioritare 4 a POR 2014-2020, cu o valoare totală de 229,1 milioane de lei, prevăd modernizarea și extinderea sistemului de transport public, prin achiziționarea de troleibuze, realizarea unui dispecerat informatic integrat pentru creșterea fluidității rutiere și îmbunătățirea siguranței cetățenilor, amenajarea mai multor părculețe și zone de agrement, precum și reabilitarea și modernizarea unor grădinițe.
  • Un proiect în valoare de 24,4 milioane de lei, implementat în cadrul Axei prioritare 3 a POR 2014-2020, prin care se urmărește creșterea eficienței sistemului de iluminat public.
  • Reabilitarea unei școli, construirea unei săli de sport și a unui amfiteatru, investiții de 7,1 milioane de lei finanțate în cadrul Axei prioritare 10, vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Viziune și o strategie pe termen mediu și lung bine pusă la punct, o administrație eficientă, transparentă și deschisă către colaborare. Primăria municipiului Târgu Jiu și-a construit, astfel, planul pentru ca orașul să evolueze inteligent și sustenabil.

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia s-a implicat activ în sprijinirea Primăriei Târgu Jiu în direcția atragerii de bani europeni pentru dezvoltarea orașului, astfel încât investițiile realizate să contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor.

„Avem o colaborare extraordinară cu Primăria municipiului Târgu Jiu, ca de altfel cu toate autoritățile publice locale din regiune. Este o administrație deosebit de eficientă, de activă, care merită toată aprecierea și susținerea. Tocmai de aceea, ne-am străduit să le fim un partener de nădejde, să le înțelegem nevoile de dezvoltare, să îi sprijinim în ceea ce privește înțelegerea condițiilor impuse de program, de ghiduri, pentru ca investițiile să fie bine fundamentate, iar proiectele să fie de succes. Remarcabil este faptul că, în cazul celor trei proiecte finalizate în cadrul Axei prioritare 4 a POR 2014-2020, toate vizând amenajarea unor părculețe, nu s-a solicitat niciun act adițional de prelungire a duratei contractelor de finanțare. De fapt, în general, au depus foarte puține solicitări de prelungire. Aceasta înseamnă o implicare și o mobilizare fantastică din partea echipelor de proiect, dar și implementarea unui management de proiect de calitate. Primăria Târgu Jiu demonstrează, astfel, că se poate face performanță în administrație. Este un exemplu de urmat, demn de admirație“, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

„Ne bucurăm că am reușit să obținem finanțare pentru toate aceste proiecte care aduc un mare plus pentru imaginea și dezvoltarea orașului. Echipa cu care lucrez este extraordinară. Am muncit cu toții, am depus eforturi foarte mari, ne-am străduit să avem totul cât mai bine pus la punct. Nu a fost deloc ușor, dar cred că reușita acestor proiecte și rezultatele bune despre care amintea doamna director          general Marilena Bogheanu se datorează unui profund spirit civic, apartenenței la această comunitate minunată și mândriei de a trăi în acest oraș marcat de spiritul marelui Brâncuși, care ne onorează și ne obligă, totodată, să facem tot posibilul pentru ca Târgu Jiu să fie un reper al Olteniei și al țării, un punct de atracție pentru investitori și turiști. Avem planuri mari de dezvoltare pentru următorii ani, iar      strategia pe care o construim este orientată în direcția creării unui oraș smart, în pas cu vremurile. Contăm, așadar, pe aceeași susținere extraordinară din partea ADR Sud-Vest Oltenia și a viitorului Program Operațional Regional“, a declarat domnul Marcel Laurențiu Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

 În următoarea perioadă de programare, resursele financiare alocate Regiunii Sud-Vest Oltenia, prin POR 2021-2027, vor depăși valoarea de 1 miliard de euro. ADR Sud-Vest Oltenia va continua să ofere asistență tehnică autorităților publice locale din regiune, astfel încât fondurile nerambursabile să fie cât mai eficient folosite, iar orașele din regiune să se înscrie în rândul comunităților europene smart, să se modernizeze și eficientizeze în sprijinul cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here