Comuna Stăneşti a găzuit o nouă ediţie a manifestării „Pastorala Floriilor”

295

De mai bine de două decenii, în duminica dinaintea Sfintelor Paşti, întreaga suflare din comuna Stăneşti îmbracă straie de sărbătoare şi participă la “Pastorala Floriilor”. Momentele artistice pregătite de autorităţile locale şi cele judeţene au fost pe sufletul participanţilor, şi în acest an, cu atât mai mult cu cât pe scenă au urcat Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” şi Ansamblul “Maria Lătăreţu”.

Cea de-a XXIII-a ediţie a manifestării culturale „Pastorala Floriilor” s-a desfăşurat ieri la Stăneşti. Cu această ocazie au fost organizate diferite activităţi care s-au desfășurat pe parcursul întregii zile.
Dimineața, a avut loc parada portului popular, urmată de o paradă cu cai și atelaje – în premieră; o oră mai târziu, atmosfera de petrecere a fost întreţinută de Ansamblul „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.
Învitat special la ediţia din acest an a „Pastoralei Floriilor” a fost Florin Mărgărit de la Bucureşti, care este fiu al satului.
Pe scena spectacolului de la Stăneşti au urcat mai multe formaţii artistice din localităţile Polovragi, Dragoteşti, Băleşti şi Stăneşti, susţinând recitaluri în aer liber.
Cupa «Pastorala Floriilor» la fotbal a fost un alt eveniment inclus în programul manifestărilor dedicate Floriilor, organizate de autorităţile din Stăneşti. A avut loc, de asemenea, şi o întâlnire cu fiii satului şi cu foştii primari ai comunei Stăneşti.
„Pastorala Floriilor” s-a încheiat cu hore populare și o discotecă la Căminul Cultural din Stănești
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here