Comportamentul despotic al lui Iliuţă, criticat de fostul subaltern Lemnaru

257

iliuta dsvPeremistul Constantin Lemnaru, fost salariat al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Controlul Alimentelor(DSVCA) Gorj, a menţionat ieri, în cadrul conferinţei săptămânale a PRM, că directorul Ion Iliuţă de la DSVCA are un comportament despotic faţă de subordonaţii săi.

Lemnaru susţine că inclusiv lui, Iliuţă i-a vorbit foarte urât, directorul având un comportament similar cu mai toţi inspectorii de control din instituţie. Iliuţă contestă cele spuse de Lemnaru şi mai că îl face senil.

lemnaruRecent pensionat, Constantin Lemnaru dezaprobă acum atitudinea lui Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj, despre care susţine că a trecut pe la numeroase partide politice în dorinţa de a rămâne “la ciolan”. De asemenea, Lemnaru, susţine că şeful instituţiei le vorbeşte urât salariaţilor, îi face cu ou şi cu oţet în faţa agenţilor economici controlaţi, şi are un comportament despotic faţă de angajaţii care nu au culoarea sa politică. “Mă face să răbufnesc, numai eu ştiu de câte ori am fost jignit în faţa agentului economic. În loc să ţină cu personalul, să vadă cum e treaba, jigneşte personalul în faţa agentului economic. Atunci ce respect să mai aibă comercianţii faţă de cei de la Direcţia Sanitar Veterinară.(..) Face aşa cu toţi, în afară de un grup care îi face pantofii”, a declarat Lemnaru, povestind din interiorul instituţiei.

Ferm şi atât

Iliuţă îi răspunde fostului subaltern, contestând că are un comportament despotic. Susţine în schimb că este destul de ferm în relaţiile cu salariaţii, asta deoarece instituţia pe care o conduce are mari responsabilităţi în ceea ce priveşte protejarea sănătăţii cetăţenilor. “România Mare este un partid de doi lei, cu nişte oameni care sunt iresponsabili ce declară. Nu vreau să îi răspund. Nu este nimic adevărat, conduc o instituţie care la un simplu bilanţ arată că şi-a făcut treaba. Un director care este ferm este corect, iar noi ne facem datoria cu fermitate în instituţie. Nici un coleg nu a ridicat astfel de probleme în instituţie. Sunt un tip ferm, iar când este vorba despre sănătatea publică şi sănătatea animalelor, nu ne jucăm”, a declarat Iliuţă.

“Iubesc partidele politice la fel cum iubesc cetăţenii”

La acuzaţiile lui Lemnaru că a trecut dintr-un partid politic în altul, şeful DSVCA dă un răspuns generos. “Eu nu am trecut de la un partid la altul. Toată lumea din viaţa politică m-a susţinut pentru că am fost un tip corect şi mi-am făcut treaba. Eu iubesc partidele politice la fel cum iubesc cetăţenii”, a completat Iliuţă. Directorul a menţionat că, în opinia sa, Lemnaru ,,este depăşit de nişte lucruri”, deşi a lucrat două decenii cu el. “Probabil că aşa este când ieşi la pensie începi sa o iei razna”, a conchis Iliuţă. Lemnaru susţine că Iliuţă nu a dat dovadă de nici un fel de compasiune în cazul său nici măcar când şi-a anunţat conducerea că după mai bine de 30 de ani se pensionează din instituţie. Ion Iliuţă este de câteva luni membru al UNPR Gorj, activitatea sa profesională aflându-se acum sub lupa conducerii partidului.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here