Complice la înşelăciune, după gratii

296

tribunal (2)Încă un bărbat a fost reţinut în cazul înşelăciunii în leasing pe care o prezentam săptămâna trecută. Este vorba despre o ţeapă de 800 de mii de euro pe care mai mulţi bărbaţi au dat-o unei firme de leasing din Bucureşti.

Iniţial în acest caz au fost reţinuţi cinci bărbaţi dintre care unul gorjean. Aceştia reuşiseră să păcălească o firmă de leasing din Bucureşti, luând bani pentru două firme din Târgu-Jiu. Totul s-a dovedit a fi o ţeapă. Prejudiciul pe care aceştia au reuşit să îl provoace este de nu mai puţin de 800 mii de euro. Cel de-al şaselea membru, care este de fapt un complice, l-au descoperit oamenii legii în urma extinderii cercetărilor. Pe bărbat, care este din Râmnicul Vâlcea, l-au săltat chiar de pe raza oraşului şi l-au adus la Târgu-Jiu pentru a-l prezenta Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propunere de arestare preventivă.

Reţinut pentru 25 de zile

Vâlceanul este, deci, al şaselea din cadrul grupului infracţional, ceilalţi cinci fiind deja cercetaţi pentru faptele lor. “Întrucât suspectul se sustrăgea cercetărilor, miercuri, 9 iunie a.c., poliţiştii gorjeni, în colaborare cu poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au organizat o acţiune pentru depistarea şi prinderea acestuia. Suspectul a fost localizat pe raza Judeţului Vâlcea, fiind reţinut şi condus la sediul I.P.J. Gorj. Urmare a cercetărilor efectuate, s-a probat faptul că Ionuţ A.L. i-a ajutat în anul 2009, pe Marian B.I. şi Dan M.D, membri ai grupului, să obţină finanţări în sistem leasing prin folosirea de documente financiar-contabile false”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Bărbatul a fost, iniţial, reţinut pentru 24 de ore, azi fiind prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj precum şi instanţei de judecată. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile, bărbatul urmându-şi, cel puţin momentan, prietenii, după gratii.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here