Complexurile Turceni şi Rovinari, vizate de inspectorii în construcţii

189

_MG_7680Pe perioada celui de-al doilea trimestru al anului 2011, activitatea Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj a fost foarte intensă, chiar dacă reprezentanţii instituţiei resimt greutăţile unui personal insuficient. Astfel, s-au efectuat 402 activităţi de control, faţă de un număr de 241 programate. Au fost aplicate şi 14 sancţiuni contravenţionale, unităţile energetice fiind şi ele luate sub lupa inspectorilor.

 

Dintre cele 402 inspecţii efectuate, 244 reprezintă activităţi de control şi inspecţie în domeniul calităţii în construcţii, 21 în domeniul pieţei produselor pentru construcţii şi laboratoarelor de analize şi încercări în activitatea de construcţii, 33 în domeniul disciplinei în urbanism şi amenajarea teritoriului şi 104 reprezintă alte activităţi, însemnând: reclamaţii şi sesizări, avizare documentaţii tehnico-economice pentru investiţii finanţate din fonduri publice, avizare programe de control şi stabilirea fazelor determinante la care participă reprezentanţii ISC, emitere acorduri pentru intervenţii în timp asupra construcţiilor.

 

Investiţiile de şlam dens, la control

Activitatea de control şi inspecţie în domeniul calităţii în construcţii s-a concentrat în principal pe cele două mari investiţii care se execută la Turceni şi Rovinari, privind reducerea poluării prin construirea de instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere. De asemenea, în atenţia inspectorilor în construcţii s-a aflat şi investiţia realizată prin operatorul APAREGIO Gorj privind „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată” din judeţul Gorj. Şi bazele sportive executate prin Ordonanţa 7/2006 au fost vizate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj. Pentru toate cazurile în care în urma activităţilor de control şi inspecţie s-au înregistrat neconformităţi, s-au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate. Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 21,6 mii lei.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here