Complexurile de la Turceni şi Rovinari, scormonite la cererea şefului ANAF – Ponta: „Ce caută Blejnar a mai căutat Manţog şi Morar de la DNA!”

140

DeschidereDe câteva zile, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF) verifică în Gorj toate contractele care, de-a lungul anilor, ar putea avea o legătură cu liderul PSD, Victor Ponta.

După ce s-au apucat să analizeze legalitatea contractelor de sponsorizare la clubul de raliu în care activează Ponta, Sorin Blejnar şi-a trimis subalternii să verifice şi contractele de la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari încheiate cu Casa de avocatură “Şova”, firmă la care liderul PSD era avocat asociat.

Reprezentanţii ANAF şi finanţiştii din Gorj s-au “instalat” de miercuri 23 martie la Complexul Energetic Turceni pentru a verifica legalitatea contractului încheiat în perioada 2007-2009 cu Casa de Avocatură “Şova”. Surse din interiorul Direcţiei de Finanţe Gorj au confirmat faptul că, în urma sorin-blejnaracestui control, se va analiza doar acest contract, deşi Complexurile din Gorj au mai încheiat astfel de contracte şi cu alte Case de avocatură din ţară, unde preţurile plătite din banii statului sunt de şapte ori mai mari decât cel încheiate cu Şova. Cei trei inspectori din ANAF, trimişi de Sorin Blejnar, au cerut reprezentanţilor companiei din Turceni doar contractele de asistenţă juridică încheiate cu Casa de Avocatură unde Victor Ponta a fost avocat asociat. În câteva zile, inspectorii au anunţat că vor ajunge şi la Rovinari.

Instrumentul lui Băsescu

“Blejnar n-are minte şi reprezintă placa turnantă a corupţiei PD-L. Omul ăsta strânge bani pentru Traian Băsescu, de la vămi, societăţi petroliere, în loc să stopeze evaziunea fiscală. S-a gândit să folosească instituţia unde este şef pentru un război cu mine. Acest Blejnar este un individ acuzat de cele mai grave fapte de corupţie, mă amuză când văd ce acţiuni face. Într-o zi o să mă verifice Blejnar şi dacă mi-am achitat întreţinerea. Nici acolo n-o să găsească nimic, pentru că am grijă să o plătesc. Poate să trimită Blejnar o sută de inspectori la Gorj să verifice contractele mele încheiate cu instituţiile din acest judeţ, pentru că, la final, nu va găsi nimic. Ce caută Blejnar la Gorj a mai căutat şi Manţog de cinci ani încoace şi a descoperit că nu am avut niciun contract. A mai încercat şi domnul Morar de la DNA, când le-a cerut colegilor de la Gorj să găsească ceva la complexuri, oriunde în judeţ despre mine. Deci, nu va găsi nimic. Ar putea Blejnar să folosească inspectorii din subordinea sa la controale cu eficienţă, de exemplu în Portul Constanţa. Acolo de ce nu face controale?”, a declarat Victor Ponta.

Control cu dedicaţie!

În 2007, Complexurile Energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, au încheiat contracte de asistenţă juridică, în vederea constituirii Companiei Naţionale Energetice. Era un proiect al Guvernului Tăriceanu de comasare a mai multor entităţi energetice într-o companie integrată. Pentru constituirea acesteia, Complexurile au încheiat contract cu o singură casă de avocatură care să se ocupe de procedură. Firma aleasă a fost Casa de Avocatură “Şova şi Asociaţii”. În cadrul acestei firme, activa, pe lângă alţi avocaţi, Dan Şova, acum senator şi Victor Ponta, ultimul avocat doar în cauzele penale.

“În 2007, Şova nu avea nicio treabă cu cei de la Gorj. Contractul a fost încheiat cu AVAS, la Bucureşti. Nu se poate spune că există o legătură între mine, ca deputat, şi complexurile din Gorj. N-a existat niciun conflict de interese. Am auzit că şi domnul Valeriu Stoica ar avea un contract pe la complexuri cu preţuri foarte mari. Dar acestea nu sunt interesante pentru domnul Blejnar”, a mai spus Ponta.

Tariful practicat pe oră de avocaţii “Şova” era de 156 de lei pe oră. Contractele încheiate acum de Complexurile Energetice pentru constituirea Electra, cu alte case de avocatură, exemplu, “Nemoianu” sau “Gherghina” conţin un tarif de 700 lei fără TVA, pe fiecare oră de asistenţă juridică. Ultimele sunt însă agreate de partidul de guvernământ, chiar dacă tarifele practicate sunt de-a dreptul nesimţite.

Blejnar, pe urmele raliului lui Ponta

Ceea ce caută inspectorii ANAF la Complexurile din Gorj nu este singura legătură cu Ponta. La fel s-a întâmplat şi cu firmele care au sponsorizat clubul sportiv la care Ponta activează: “ANAF-ul domnului Blejnar este de aproape două săptămâni la toate firmele care au avut relaţii cu clubul sportiv la care eu acţionez. Oamenii ăia n-au nicio vină, doar că eu fac parte din clubul de raliu. Foarte bine, să verifice domnul Blejnar, asta trebuie să facă, dar nu să vâneze. Asta face şeful ANAF, foloseşte instituţia ca să se războiască cu şeful unui partid din opoziţie”, afirmă Victor Ponta.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here