Complexul Energetic Rovinari despre necesitatea expertizării de 2 milioane de lei

389

ce rovinariÎntr-un punct de vedere înaintat redacţiei noastre, Complexul Energetic Rovinari explică necesitatea demarării procedurii de expertizare a construcţiilor aferente cazanelor 3÷6, inclusiv coşurilor de fum nr. 2 si 3. Complexul susţine că această expertiză în valoare de peste 2 milioane de lei a apărut ca o măsură impusă în baza unei inspecţii făcute de Inspectoratul de Stat în Construcţii Gorj.

Instituţia explică faptul că Direcţia Investiţii şi Direcţia Termocentrală a solicitat achiziţionarea serviciului de expertizare prin „negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare” cu Institutul SC ISPE SA Bucureşti în calitate de proiectant general care deţine întreaga bază de date referitoare la natura terenului de fundare, fiind şi proiectantul noilor obiective de construcţii pentru lucrările în curs de execuţie.

„În urma atribuirii, se va încheia un contract de servicii până la data de 15.12.2012, pentru prima etapă decontarea se va face din bugetul anului 2010, iar pentru etapa 2 şi 3 se vor încheia acte adiţionale cu sume aferente din bugetele anilor 2011-2012”, se mai arată în document.

De asemenea, Complexul Energetic Rovinari explică faptul că Institutul a venit cu o ofertă în valoare de 3.549.279 lei, Complexul a propus 1.845.767 lei, iar în urma negocierii, părţile convin ca valoarea serviciului să fie de 2.030.300 lei, nedepăşind procentul suplimentar de 10% acceptat de lege.

Reamintim, Complexul Energetic Rovinari a achiziţionat serviciile de expertizare în valoare de peste 2 milioane de lei în luna aprilie a acestui an.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here