Complexul Energetic Oltenia, TOTAL politizat – PNL și PSD și-au proptit oamenii – Șeful CEO, Daniel Burlan, în noul BPJ al PNL Gorj

4502

* Zaharia și Dăianu, în CS

Conducerea PNL a decis, luni, în ședință, dizolvarea BPJ Gorj al PNL si s-a numit un nou Birou din care fac parte si o serie de primari. Vicepreședintele PNL Gigel Știrbu, președintele interimar al organizației in locul lui Dan Vîlceanu, a venit cu o listă care a fost aprobată în BPN al PNL. În 60 de zile se vor organiza alegeri pentru președinte PNL Gorj.

Această măsură a avut ecou imediat, în mod special, cu privire la conducerea societății de stat, Complexului Energetic Oltenia. Înainte de decizia politică de ieri, s-a vehiculat chiar schimbarea lui Daniel Burlan din funcția de președinte al Directoratului CEO. Surse politice și din sistemul energetic au declarat în urmă cu o săptămână că șefii CEO depind exclusiv de ședința PNL care a avut loc ieri. Iată că aceasta nu a dus la schimbarea șefului CEO, dimpotrivă.
Șeful Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan, și 19 primari ai PNL fac parte din noul BPJ al PNL Gorj. În altă ordine de idei, schimbările din conducerea CEO îl vizează pe Gigel Jianu din Directoratul CEO, acesta făcând parte din echipa fostului lider PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Consiliul de Supraveghere, cu încă doi membri
Tot ieri, CE Oltenia a și transmis un comunicat de presă, în care anunță completarea Consiliului de Supraveghere, cu Alexandru Zaharia (PSD) și Adrian Dăianu (PNL).
,,Prin Hotărârea CS din dată de 28 septembrie 2022, au fost numiți pe cele două poziții vacanțe din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia următorii membri provizorii: Zaharia Alexandru și Dăianu Adrian. Zaharia Alexandru, absolvent al Facultății de Îmbunătățiri Funciare, specializarea Construcții, a ocupat succesiv, începând din anul 1998, funcții de director în cadrul Direcției de Servicii Comunale Târgu Jiu și Edilitară Public SĂ Târgu Jiu. Dăianu Adrian, absolvent în anul 2005 al Facultății de Inginerie – Universitatea ,,Constantin Brâncuși”, a urmat ulterior cursuri în cadrul ABB Finlanda, EATON Electric, ECAVA, SIEMENS SRL, SVEA POWER Suedia, CCNSG – UK și și-a desfășurat activitatea în cadrul Transelectrica SĂ, Hidroserv SĂ, Romelectro SĂ, Hidroelectrica SĂ, iar, începând din anul 2020, în conducerea Edilitară Public SĂ. Actuala componentă a Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia este: Marcoci Alexandru – președinte, Georgescu Petre Mădălin – membru, Eftenoiu Mădălin-Cornel – membru, Gatejescu Alexandru Florian – membru, Predescu Șerban – membru, Zaharia Alexandru – membru și Dăianu Adrian – membru”, se mai precizează în comunicatul CEO.

Comentariile minerilor și energeticienilor
Pe Facebook, comentariile celor care lucrează în companiei nu au întârziat:,, Ar trebui să plecați cu toți sunteți niște marionete perverse politice !”, ,, Te așteptai la ceva bun din partea marionetelor din Directorate și sindicate?”, ,,Probabil este o răsplată pentru serviciile făcute PNL..” , au reacționat salariații CEO pe site-ul de socializare.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here