Complexul Energetic Oltenia, FĂRÂMIȚAT!

3449

Așa cum am mai scris în edițiile trecute, Complexul Energetic Oltenia este o societate a statului al cărei plan de restructurare dezmembrează practic compania.
De aproape doi ani, se vorbește despre înființarea acelor societăți mixte în acționariatul cărora CEO va deveni minoritar. Iată că și sindicatele încep să se opună, cu mai multă apăsare, acestui plan mult mediatizat în cei mai buni termini de guvernul trecut și actual, dar care nu s-a concretizat cu nimic până la această dată.
Rămâne, ca aproape certitudine, că CEO va fi dezmembrat, cu pierderi imense pentru Gorj și pentru oamenii care-și vor pierde locurile de muncă.
Unul dintre liderii Sindicatului Termo Energia Craiova II, Florin Cimpoieru, precizează pe pagina sa de Facebook:
,,Ca lucrurile să fie și mai clare, citez din Comunicatul CEO 9401/30.08.2022, ,,în urma divizării, CEO își va continua existența având aceleasi obiect principal de activitate CAEN 3511- Productia de energie electrică, iar Societatea Electrocentrale Craiova SA, cea care va prelua termocentrala Craiova ll, va avea ca obiect principal de activitate …” surpriză (!) ,,același CAEN 3511- Producția de energie electrică (!!). ”
Asta ne facem sa credem că s-a urmărit un scop précis, și anume, ,,fărâmițarea” pas cu pas a CEO.
Azi, Craiova ll, în ianuarie, Ișalnița, apoi celelalte, pentru a termina cu CEO, asa cum il știm noi, DEFINITIV și în tăcere.
Ne îngrijorează faptul că se discută aproape exclusiv despre SPV-uri, despre viitorul CEO, despre banii ce trebuie alocați pentru zonele ce trebuiesc refăcute și aproape DELOC despre salariați, despre protecția socială a acestora, despre legea ce îi poate salva – 197/2021.
Boșii sindicali, în mod incredibil, revoltător, au pactizat cu politicul și conducerea CEO, fiind afundați într-o suspectă și vinovată ,,tăcere”, în aceste momente în care ar trebui să ducă lupte ,,la baionetă” pentru soarta miilor de salariați anesteziați ce vor rămâne pe drumuri !
În acest timp, în acest haos numit CEO, cu lipsă cruntă de personal, de investiții, de minime reparații și revizii, cu depozitele de cărbune în stare critică, se ridică vocea d.lui consilier Rușeț: ,,Directiva este să producem energie pe bază de cărbune la CAPACITATE MAXIMĂ (!!)”, încheie Florin Cimpoieru postarea de ieri.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here