Complexul Energetic Oltenia, discutat de Ariton cu şeful Fondului Proprietatea

147

_MG_4092Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a întâlnit la finalul săptămânii trecute cu Greg Konieczny, manager de fond al Fondului Proprietatea (FP), cu care a discutat despre înfiinţarea Complexurilor Energetice Oltenia şi Hunedoara, care să includă producători de energie şi cărbune, informează MECMA.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au dezbătut aspecte referitoare la implicarea Fondului Proprietatea în activitatea companiilor din portofoliul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la care FP deţine acţiuni. Fondul Proprietatea are un sfert din acţiunile complexurilor energetice din Oltenia, orice poziţie a reprezentanţilor acestuia neputând fi ignorată.

Listate la bursă

FP a fost înfiinţat pentru despăgubirea românilor cărora regimul comunist le-a confiscat averile. La începutul anului 2011, Greg Konieczny declara că Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, cei mai mari producători de energie electrică din România, sunt pregătite pentru a fi listate la bursă. Listarea la bursă este considerată o soluţie pentru sectorul energetic, managerul fondului care administrează Fondul Proprietatea referindu-se cu această ocazie şi la unităţile de la Turceni, Rovinari şi Craiova. În opinia sa, cele trei complexuri trebuie restructurate şi vândute.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here