Complex de manifestări cultural-artistice, la CJCPCT Gorj

765

Comunicat de presă:

În cinstea marii sărbători, din 15 ianuarie, vineri, 14 ianuarie 2022, vă așteptăm cu mare drag să sărbătorim împreună “Ziua Culturii Naționale. Poetul este un rege și i se cuvine un tron”. Un complex de manifestări cultural-artistice închinate împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită începând cu ora 12.00 la Sala “Florin Isuf”.

Lansări apariții editoriale CJCPCT Gorj: nr. 3-4/2021 al revistei de cultură “Portal Măiastra”, album “Ansamblul folcloric Cheile Oltețului Polovragi”; lansare carte Ion Cepoi-“Bună dimineața, Doamnă!”. Lansarea nr. 27/2021 al revistei “Miracol de Brădiceni”. Expoziție de grafică “Porni Luceafărul…”-expun Dara și Cornel Vana/ Turda, curatorul expoziției este Teodor Dădălău. Recital de romanțe susținut de Ansamblul “Privighetorile Gorjului” al Clubului elevilor din Rovinari (Emilia Drăgotoiu Nanu, Anastasia Nanu, Eusebiu Copaci, Larisa Cârlugea).

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a primit mesaje din partea Asociației „Mihai Eminescu” Viena, președinte Laura Hant și Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu”, managerul Ala Sainenco.

Redăm un scurt paragraph din mesajul Laurei Hant:

“Fie că suntem dezbinați, înverșunați, aflați pe baricade opuse sau demoralizați și triști, chipul angelic al celuia nepereche produce un miracol în fiecare an: gândim la unison, ne lepădăm de orgolii personale și ne simțim vindecați de tot răul ce ne înconjoară.    De aceea, și noi, cei ce trăim la Viena, locul de unde prin învățătură Eminescu și-a pregătit calea spre universalitate, ne străduim să nu îl dezamăgim, să îl cinstim cum se cuvine. Este o șansă pentru noi să îl facem cunoscut locuitorilor din această țară unde trăim acum, să îi ridicăm statui, să îi plantăm un sacru tei, dar mai ales să știm că nu numai noi dar și întreaga suflare românească avem o zi de celebrare a culturii naționale, unificatoare și salvatoare a ființei noastre individuale.

Amintindu-mi mereu de prietenii mei de pe meleaguri gorjene care, ca și mine, îl sărbătoresc pe Mihai Eminescu, vă transmit un gând curat, ce îmi înnobilează sufletul, o lacrimă de dor pentru „Doina” cea fără de prihană, urându-vă din toată inima să vă bucurați, ca și mine, de șansa de a fi fiii acestui neam, al cărui simbol și stindard veșnic este însuși „Luceafărul”, poet, luptător și sfânt al neamului românesc.”

Moderatorul evenimentului este managerul CJCPCT Gorj, Ion Cepoi

Vă așteptăm cu mare drag la evenimentul organizat în data de 14 ianuarie 2022, cu rugămintea ca aceia care ne vor onora invitația să respecte recomandările pentru spaţii închise.

1 COMENTARIU

  1. O simpla intrebare: ,,Opera” d-lui director Cepoi ,,Buna dimineata, Doamna”, e tiparita, ca si altele, tot pe banii institutiei pe care o conduce la cei 70 de ani trecuti ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here