Competiţie pentru funcţiile de conducere în PDL Gorj

142

pedelistiAlegerile pentru conducerea PDL Gorj care se vor desfăşura pe data de 19 martie nu mai creează surprize la capitolul preşedinte dar arată o concurenţă acerbă pentru celelalte funcţii de conducere. Cele mai atractive par, până în prezent, cu o zi înainte de închiderea înscrierilor, cele zece funcţii de vicepreşedinţi şi cele şase posturi de secretari executivi.

Formarea noului Birou Permanent Judeţean(BPJ) al PDL Gorj, imediat după 19 martie, care va înlocui actuala CODA ce se va desfiinţa, a creat competiţie în rândul organizaţiei ,,portocalii” cuprinse de febra alegerilor interne. Conştienţi că BPJ-ul va avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte viitoarele candidaturi anul viitor, dar şi numirea pedeliştilor în anumite funcţii publice, membrii organizaţiei, unii uitând că l-au susţinut aprig pe Ionel Manţog, au început să dea din coate pentru a prinde o funcţie la vârful PDL.

Primarii, primii la plăcinte

Astfel dacă pentru funcţia de preşedinte este un singur candidat, Ion Ruşeţ, pentru cea de prim-vicepreşedinte sunt deja trei candidaţi pe două locuri. Un singur candidat se află pentru funcţia de secretar general, este vorba despre Nicolae Cilibiu, dar nu la fel stau lucrurile pentru cele 10 locuri de vicepreşedinţi, unde se luptă 15 persoane până acum pentru aceste funcţii. Funcţiile de vicepreşedinţi sunt dorite, printre alţii, de Corneliu Gârjoabă, actual membru CODA şi director de Resurse Umane la Complexul Energetic Turceni, de Marcel Hoară, de consilierul judeţean Iustin Moţa, de preşedinta femeilor din PDL Târgu-Jiu, Rodica Dârnu, de Petre Traşcă, fostul preşedinte de la PDL Târgu-Jiu dar şi de patru primari: Liviu Cotojman de la Roşia de Amaradia, Ion Gruescu de la Negomir, Rucsanda Drăghici de la Săuleşti, şi de Sorin Ştefănescu de la Bărbăteşti. Pentru cele două funcţii de secretari generali adjuncţi candidează, de asemenea, trei persoane, în timp ce pentru cele şase funcţii de secretari executivi candidează, până acum, 12 persoane. Printre candidaţii la funcţiile de secretari executivi se află Dan Vâlceanu şi viceprimarul comunei Berleşti, Iulian Garcea.

Maria Moţa, direct în BPJ

Pe 19 martie se aleg, de asemenea, preşedinţii a două comisii. Este vorba despre Comisia de Etică, Statut şi Litigii şi despre Comisia de Revizie şi Control. După constituirea acestor comisii se mai realizează opt comisii de specialitate care vor alege un preşedinte. Persoana aleasă va fi direct membră în BPJ-ul PDL Gorj.

Vor intra direct în BPJ, Maria Moţa, preşedinta organizaţiei de femei a PDL Gorj, preşedintele organizaţiei persoanelor de vârsta a treia, care nu şi-a ales încă conducerea, preşedintele organizaţiei de tineret, care, la fel, nu are conducerea aleasă dar şi preşedintele oamenilor de afaceri din PDL Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here