Competiție internațională de discursuri în limba engleză pentru elevi

407

Elevii cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani pot participa la Concursul Internațional de Discursuri „EF Challenge”, prima etapă de selecție desfășurând-se la nivelul școlilor între 15 și 30 martie. Pentru ediția din acest an, organizatorii au lansat elevilor participanți întrebarea ”Crezi că nimic nu e imposibil?”.

Competiţia de discursuri în limba engleză, adresată grupelor de vârstă 11 – 14 ani şi 15 – 19 ani, se desfăşoară în mai multe faze, iar prima etapă este selecţia la nivel de şcoală (15 – 30 martie 2016), urmată de preselecţia naţională (1 – 10 aprilie 2016) şi selecţia naţională (16 aprilie). Înscrierile la concurs sunt gratuite şi se fac online, pe website-ul http://www.ef.com/efchallenge/, de profesori, iar mai apoi de către elevi, pe baza „codului de profesor”. ”La selecția pe școală, profesorii coordonatori din fiecare unitate de învățământ vor organiza un concurs pentru a alege câștigătorul din școala respectivă. Astfel, elevul ce acumulează cele mai multe puncte din fiecare școală va trebui să încarce filmarea pe YouTube, urmând ca link-ul cu videoclipul, de 2 până la 5 minute, să fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu – împreună cu numele complet, școala pe care o reprezintă și profesorul coordonator. Urmează apoi preselecția națională, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre câștigătorii din fiecare școală”, au anunțat organizatorii. În cadrul selecției naționale, se va alege cel mai bun discurs la nivel național.
Câștigătorul va fi propus la selecția de la nivel mondial. Discursul câștigătorului din fiecare țară va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selecția globală, iar cei mai buni 20 de oratori din întreaga lume vor prezenta discursurile la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro.

Premii atractive
Organizatorii au pregătit și premii atractive pentru participanții din întreaga lume. Douăzeci dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, vor fi câștigătorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum în Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11 – 14 ani) au șansa să câștige un curs împreună cu colegii de clasă, în Marea Britanie sau în Singapore. Zece elevi vor câștiga o tabără internațională de studii pe o durată de 2 săptămâni. Recompensați vor fi și profesorii coordonatori, iar zece dintre aceștia vor primi un curs de pregătire didactică în străinătate și 300 de elevi și profesori vor câștiga un curs online de limbă engleză la EF Englishtown, pe o durată de 3 luni.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here