Competiţia „Oraşul Reciclării” continuă până la sfârşitul lunii februarie

103

Municipiul Târgu-Jiu participă la un concurs de colectare selectivă, premiul pus în joc fiind amenajarea unui loc de picnic complet. Reprezentanţii autorităţilor locale speră ca oraşul nostru să fie declarat câştigător al concursului „Oraşul Reciclării”, în acest sens mizându-se pe sprijinul celor de la Polaris şi al cetăţenilor. Competiţia „Oraşul Reciclării” a fost lansată la 1 septembrie şi se încheie pe data de 28 februarie 2013.

Târgujienii au înţeles că gunoiul menajer nu trebuie aruncat la întâmplare. În ultimele luni a crescut cantitatea deşeurilor colectate selectiv, ceea ce înseamnă că municipiul nostru are mari şanse să câştige premiul pus în joc de către organizatorii competiţiei „Oraşul Reciclării”. În continuare, autorităţile fac un apel la cetăţeni pentru a depune deşeurile în containere speciale. „Competiţia „Oraşul Reciclării” a fost lansată în anul trecut,la 1 septembrie, şi se derulează până la sfârşitul lunii februarie 2013. Scopul campaniei este de a stimula cetăţenii să colecteze selectiv. Am înregistrat un trend ascendent în ceea ce priveşte cantităţile colectate. Am plecat în septembrie de la 20 de tone şi am ajuns la 28 de tone, în decembrie; deci mergem pe un trend ascendent. Facem apel la cetăţeni să depună în acele containere speciale materialele şi deşeurile selecţionate”, a declarat Ionuţ Jilaveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Primăria Târgu-Jiu în luptă pentru un loc de picnic
Competiţia „Oraşul Reciclării” a fost lansată la 1 septembrie şi se încheie pe data de 28 februarie 2013. Municipiul nostru este unul dintre cei 20 de participanţi la concurs. Eco-Rom Ambalaje, organizatorul competiţiei susţine dezvoltarea serviciilor de colectare selectivă în localităţile: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu-Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti. La finalul celor 6 luni, localitatea victorioasă va primi titlul de “Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată pentru relaxarea trupelor ostenite. Este vorba despre proiectul “Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic în cadrul competiţiei Eco-Rom Ambalaje “Picnic Design 2012”. Primăria Târgu-Jiu a întrat în competiţie cu gândul câştigării premiului pus în joc.

Parteneriat cu unităţile de învăţământ
Reprezentanţii firmei de salubritate Polaris susţin că, la nivelul municipiului nostru, colectarea selectivă merge din ce în ce mai bine. „Am ajuns să împărţim aproximativ 23.000 de saci galbeni pe lună. Avem 140 de clopote de 1,1 metri cubi care s-au pus în aproape toate cartierele din municipiul Târgu-Jiu. În ultimul an de zile, împreună cu municipalitatea, ne-am axat foarte mult pe acest capitol. Drept dovadă, dacă în perioada 2007-2009 vorbeam de 10-20 tone la nivelul municipiului, în 2012 ne putem lăuda cu o cantitate de 500 de tone. Oamenii au prins ideea programelor noastre şi s-au adaptat. Efectiv au înţeles ceea ce au de făcut”, a confirmat Luis Popa, directorul SC Polaris M Holding SRL.
În continuare, conducerea firmei de salubritate va încheia parteneriate cu unităţile de învăţământ de pe raza municipiului nostru în vederea educării micilor cetăţeni în sensul colectării selective a gunoaielor. „Noi anul acesta ne-am gândit la un parteneriat cu unităţile de învăţământ, în special pe clasele I-IV; vom semna anumite protocoale şi vom merge cu aceşti copii în diverse zone ale oraşului şi chiar ale judeţului pentru a ecologiza anumite zone şi îi vom aduce la depozitul ecologic, să vadă efectiv unde ajunge petul, cum se sortează şi care este finalitatea acestui demers. Nu în ultimul rând, îi vom lăsa să urce în maşinile noastre care ridică deşeurile, pentru a vedea, efectiv, tot mecanismul pe care funcţionează salubritatea acestui oraş”, a explicat Luis Popa, directorul SC Polaris M Holding SRL.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here