Companiile de stat vor primi bani dacă se restructurează. „Zile mai însorite pentru salariații CEO”

488

Companiile cu capital de stat vor primi bani doar dacă se restructurează, iar planurile de reformă vor fi atent analizate de Guvern, a anunţat premierul Florin Cîţu.
În ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia, planul de restructurare a companiei urmează să fie aprobat de Comisia Europeană. „Răspunsul Comisiei nu poate fi altul decât pozitiv, iar planul de eficientizare va fi aprobat. Noi ne așteptăm ca până la finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie să primim răspunsul, iar Complexul Energetic Oltenia să poată primi banii pentru certificatele de carbon aferente anului 2020”, a anunțat, la un post local de radio, deputatul PNL Dan Vîlceanu. Parlamentul gorjean crede că va urma o perioadă bună pentru CE Oltenia și implicit pentru Gorj. „Intrăm într-o perioadă, spun eu, foarte bună nu numai pentru CE Oltenia, ci și pentru Gorj. La CE Oltenia vor fi investite 3,5 miliarde de euro și asta înseamnă inclusiv o creștere a economiei județului Gorj. De asemenea, toate actele normative necesare deblocării fronturilor de lucru s-au dat. Doar două hotărâri de guvern pentru scoaterea din circuitul silvic mai sunt necesare și sunt absolut toate în acel moment rezolvate. Cred eu că ne așteaptă vremuri mai bune sau zile mai însorite pentru salariații Complexului Energetic Oltenia decât am avut în ultimii ani”, a precizat deputatul liberal.
În ceea ce privește anunțul premierului Cîțu, Vîlceanu spune că nu se mai aruncă bani în „găuri negre”, în companii de stat cu pierderi financiare. „Asta înseamnă că acolo unde de ani de zile companiile la care statul este acționar solicită bani guvernului, prin tot felul de scheme, de la ajutor de stat la majorări de capital, nu vor mai primi bani decât dacă prezintă un plan prin care să iasă din situația economică precară și vor trece printr-un proces de restructurare astfel încât să obțină profit după ce primesc bani de la guvern”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here