Comisie sindicală “Univers”, azi la ANRE

271

În cadrul întâlnirii sindicale de miercuri de la Sinaia, sfaff-ul Univers a hotărât, împreună cu liderii de sindicat din minerit şi energie, ca o comisie formată din reprezentanţi ai Solidaritatea şi SMEO să ajungă astăzi la ANRE. Se doreşte ca sindicaliştii să rediscute aici punctele puse deja pe tapet, săptămâna trecută, din comisie făcând parte Nicu Buzea, prim-vicepreşedinte Univers, Adrian Marciuc, nou ales la conducerea Federaţiei, Nanu Mic şi Gabriel Căldăruşe.

Revendicările sindicale de săptămâna trecută vor fi rediscutate astăzi la ANRE, de o comisie care vrea siguranţa sistemului energetic naţional, pe care îl vede prioritar. Se doreşte convingerea celor de la ANRE că energia electrică trebuie obţinută cu mijloace tradiţionale, adică din cărbune. Se vor relua revendicările de săptămâna trecută, cu completarea că dacă acestea nu sunt acceptate, se va picheta ANRE, timp de trei zile, cu 200 de sindicalişti. Cu toate acestea, liderii sindicali din comisie sunt convinşi că vor avea câştig de cauză la Bucureşti, primele discuţii cu cei de la ANRE fiind prolifice. Se va discuta aici şi despre realizarea unor proiecte sindicale, ce pot fi făcute cu specialiştii din cadrul CEO sau de la sindicate, proiecte pe care ANRE vrea să le ia în considerare, dacă sunt viabile. Întâlnirea de la Sinaia se va termina joi, motiv pentru care membrii acestei comisii se vor duce liniştiţi să-şi realizeze misiunea de la Bucureşti.
Adolf Mureşan, şeful “Univers”, a participat personal la şedinţa de la Sinaia, luându-se în discuţie aici chiar şi Departamentul Sindical “Solidaritatea”, care va avea o primă conducere ce va fi bătută în cuie astăzi. Reprezentanţii acestui Departament vor fi astfel prezenţi la negocierea CCM-ului, împreună cu cei din SMER.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here