Comisie la CE Rovinari, pentru “desfiinţarea” raportului ANAF

145

_MG_7661Consiliul de Administraţie(CA) al Complexului Energetic(CE) Rovinari a stabilit săptămâna trecută să analizeze la rece raportul comandat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), mai ales că documentul în cauză a fost înaintat şi procurorilor DNA din Târgu-Jiu.

Directorul unităţii energetice, Tiberiu Trotea, a declarat astfel că această comisie a fost constituită la cererea membrilor Consiliului de Administraţie, rolul său fiind acela de a analiza cele apărute în raportul ANAF. Comisia va prezenta la rândul ei un raport CA-ului şi abia apoi acest organism va stabili dacă va contesta sau nu raportul de control al ANFA-ului care atestă că unitatea energetică de la Rovinari, alături de cea de la Turceni, ar fi prejudiciat statul cu aproape 17 milioane de euro. Conducerea Complexului Energetic Rovinari şi Consiliul de Administraţie al unităţii nu a acceptat cu resemnare raportul ANAF care a provocat şi o plângere la DNA din partea acestei instituţii. Directorul general al CE Rovinari, Tiberiu Trotea, a menţionat de altfel că nu a luat decizia de unul singur de a contesta sau nu raportul ANAF, până când câteva persoane avizate din cadrul producătorului de electricitate nu vor face, la rândul lor, o analiză dură în următoarele zile. “Consiliul de Administraţie a luat hotărârea de a constitui această comisie deoarece s-a considerat că sunt anumite neconcordanţe în raport. Vorbim totuşi de perioada 2006-2009 când o parte din conducere nu era sau nu putea lua deciziile de acum. Comisia va verifica cele apărute în raport, timp de câteva zile, şi va înainta o concluzie Consiliului de Administraţie. Abia apoi vom lua decizia dacă contestăm sau nu raportul ANAF”, a declarat, duminică, managerul CE Rovinari, Tiberiu Trotea.

Şefii de direcţii, în Comisie

Din Comisia stabilită de CA-ul complexului fac parte, potrivit lui Tiberiu Trotea, şefii de direcţii troteadin cadrul unităţii energetice şi personalul specializat. Cei în cauză vor analiza toată situaţia financiară şi nu numai a CE Rovinari din perioada care apare în raportul ANAF, mai ales că prejudiciul de 60 de miliarde de lei vechi sunt aruncaţi în cârca acestei unităţi gorjene. Surse din cadrul complexului susţin că membrii CA-ului s-au revoltat la auzul “răzbunării lui Blejnar” care a aruncat cu noroi asupra unităţii de la Rovinari, într-o răzbunare prostească împotriva pesedistului Victor Ponta.

La CE Turceni, şedinţă de CA săptămâna aceasta

Deocamdată la Complexul Energetic Turceni, şi el afectat de raportul ANAF, nu s-a stabilit o Comisie similară cu cea de la Rovinari şi asta şi pentru că, aici, Consiliul de Administraţie nu s-a mai întrunit de o lună de zile. Gheorghe Udrişte, membru al CA-ului de la CE Turceni a declarat duminică faptul că el nu a văzut până acum raportul ANAF-ului, dar a menţionat că probabil o să aibă ocazia asta la şedinţa care va avea loc în cursul acestei săptămâni. Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a făcut însă public recent că a intrat în posesia raportului, care are 150 de pagini, dar că nu este, deocamdată, decis să îl conteste având la dispoziţie 30 de zile pentru asta. Cu siguranţă însă, decizia se va lua după o consultare prealabilă a Consiliului de Administraţie, s-a arătat de părere şi Udrişte. Şi Complexul Energetic Turceni a fost târât la DNA, la fel ca şi “fratele” său de la Rovinari, într-un dosar considerat de majoritatea politicienilor din Opoziţie, drept unul “politic”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here