Comisie judeţeană pentru notele umflate la Bac

162
Astăzi, la ISJ Gorj o comisie specială va analiza lucrările punctate cu note de 10 la sesiunea din vară a bacalaureatului 2009. Profesorii corectori gorjeni care au notat lucrările absolvenţilor de liceu, în vară, în timpul examenului de bacalaureat, tremură acum la gândul că vor putea răspunde pentru că au umflat, fără motiv, notele liceenilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Gheorghe Mitescu, s-a deplasat la Bucureşti pentru a ridica lucrările în cauză, pe care astăzi le vor supune atenţiei unei comisii special constituite cu acest scop. Din comisie va face parte unul dintre inspectorii generali ai IŞJ Gorj dar şi câţiva profesori de specialitate. Lucrările respective vor fi desigilate, apoi analizate, urmând să se depisteze care au fost profesorii corectori care au umflat notele absolvenţilor de bac. Profesorii în cauză vor avea o discuţie cu conducerea IŞJ şi apoi li se va interzice participarea din poziţia de corector la vreun examen de bacalaureat sau de altă natură, de mare importanţă pentru elevi.
Procentul de promovabilitate a stârnit suspiciuni
Gorjul a obţinut la examenul de bacalaureat din vară 15 medii de 10 şi un procent de promovabilitate de 90,87%. Acest lucru a urcat judeţul nostru în topul judeţelor fruntaşe cu procente uriaşe la examenul de bacalaureat. Pentru că Gorjul nu era cunoscut drept un judeţ în care elevii excelează în procent foarte mare, la nivelul Ministerului Educaţiei au apărut suspiciuni. Acestea au fost materializate prin cererea făcută de Ministerul Educaţiei pentru cele 50 de lucrări de 10 de la Gorj. Suspiciunile s-au adeverit, în Gorj, o parte din lucrări au fost notate exagerat în favoarea unor elevi care au intrat la facultate la locuri bugetate, pe acest considerent.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here