Comisie de securitate în muncă, la EMC Motru. Minerii sunt transportați în mașinile de pompieri

3861

Comisa de securitate în muncă a avut lor la EMC Motru, ieri, unde a fost prezent și liderul sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica. Discuțiile au vizat transportul minerilor în carieră și la locul de muncă.

Nicu Bunoaica spune că angajații carierelor nu vor mai merge în mașini de pompieri: ,,Transportul minerilor acasă – serviciu și în interiorul unității, adică din sălile de apel către benzile transportoare sau excavatoare, se va face cu microbuze, renunțându-se la autobuzele cu o capacitate mai mare care consumă mai mult.
Am fost de acord cu asta, fiindcă nu poți transporta 7 oameni într-un autobuz cu 40 de locuri. Le-am spus în schimb, celor din conducere, că nu mai vreau să văd mașinile de pompieri care erau pe la Lupoaia și Jilț. Cei de la EMC se plâng că nu au drumuri, dar nu au drumuri și nu se pot face pentru că exploatările sunt blocate, nu se fac exproprieri, excavatoarele se mută doi, trei kilometri. Nu știu cum vor face, dar nu sunt de acord ca oamenii să fie transportați în acele mașini pe care le-au adaptat… adică au făcut tot felul de improvizații ca să poat6ă transporta salariați. Le-am spus și de gândacii din vestiare, să vină o firmă să facă dezinsecții, dar nu cu apă de ploaie”, a mai spus acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here