Comisie de la CJ pentru verificarea concursurilor de la Spitalul Judeţean

442

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, din data de 30 septembrie, s-a decis constituirea unei comisii alcătuite din consilieri judeţeni din toate partidele politice, care să verifice recentele concursuri de angajare de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Propunerea a venit din partea consilierului PNL – Dan Vâlceanu, preşedintele CJ Gorj – Cosmin Popescu şi consilierii PSD fiind de acord şi stabilind ca această comisie să fie constituită la următoarea şedinţă.

Concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru ocuparea posturilor vacante de registratori medicali au stârnit un val de reacţii şi nemulţumiri, unele persoane apelând chiar la consilierii judeţeni pentru a cere să se facă verificări. În acest context, Dan Vâlceanu (PNL) a solicitat, în şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 30 septembrie, o comisie specială pentru verificarea modului în care s-a desfăşurat respectivul concurs: „Mai mulţi oameni au luat legătura cu mine şi mi-au adus la cunoştinţă faptul că, aşa cum aţi putut observa şi dumneavoastră din mass-media, foarte multe dintre persoanele care au fost admise în urma acestui concurs şi vor ocupa posturi de registratori, sunt rude apropiate cu angajaţii spitalului şi, pe lângă acest lucru, înţeleg că în timpul concursului s-au desfăşurat anumite lucruri care dau de gândit. De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, o altă rudă a fost angajată în spital, pe postul de farmacist şef şi, faptul că sunt rude după rude care-şi găsesc un loc de muncă la spital, naşte suspiciuni, lucru pe care eu cred că pentru binele instituţiei din care facem parte – Consiliul Judeţean fiind instituţia care are Spitalul Judeţean în subordine – este bine să spulberăm aceste suspiciuni. Vă propun să facem o comisie, un grup de consilieri din care să facă parte un reprezentant al fiecărui grup politic de consilieri să verifice modul în care s-a desfăşurat acest concurs şi cel dinainte şi să dea un punct de vedere public în legătură cu constatările pe care le facem acolo”.

Cosmin Popescu: „Sunt de acord!”
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a fost de acord cu propunerea consilierului PNL, precizând chiar că există şi cadrul legal pentru constituirea respectivei comisii. „Sunt de acord să continuăm o comisie, conform regulamentului cadru de organizare a comisiilor locale, articolul 29, să iniţiem un proiect de hotărâre, să stabilim componenţa comisiei şi este bine să fie un reprezentant din partea fiecărui partid politic, să stabilim obiectivele şi tematica de control, precum şi mandatul şi perioada în care această comisie va funcţiona”, a precizat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Consilierul judeţean Dorin Hanu a făcut precizarea că dacă la acel concurs sunt suspiciuni de natură penală, atuci organele abilitate ar trebui sesizate să facă cercetări. Colegul său de partid, social-democratul Valentin Popa, a precizat, însă, că, din punct de vedere legal, comisia pe care o vor constitui la nivelul CJ va face verificări cu instrumentele pe care le are. „Ce face comisia pe care o vom constitui nu fac organismele abilitate. Ele fac altceva. Este foarte bine ca noi să facem o comisie, pentru a vedea dacă, din punctul nostru de vedere, cu instrumentele pe care le avem noi, acolo este sau nu ceva necurat”, a declarat Valentin Popa, consilier PSD. La final s-a stabilit ca în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean să se aprobe componenţa comisiei respective, precum şi obiectivele ei şi mandatul de funcţionare.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here