Comisie de inventariere a SGA Gorj, trimisă în control la formaţia de la Novaci

311

Printr-o dispoziţie a directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor(SGA) Gorj, Teodor Popescu, avizată şi de superiorii de Administraţia Bazinală de Apă(ABA) Jiu de la Craiova, s-a constituit vineri o comisie de inventariere a bunurilor formaţiei SGA de la Novaci. Ancheta, normală în cazul în care unitatea din Novaci a fost inundată de viitură, are drept scop centralizarea bunurilor pierdute de formaţia de lucru, în apele Gilotului. Deşi s-a vehiculat că formaţia ar fi pierdut pompe de apă şi utilaje de mari dimensiuni, Teodor Popescu dă asigurări că pierderile structurii din Novaci sunt minime, unitatea nevând vreodată utilaje de mari dimensiuni. La formaţia de la Novaci a ajuns, la finalul săptămânii trecute, şi poliţia semn că în cauză s-a făcut o sesizare care ar privi existenţa vreunei suspiciuni de sustragere a bunurilor menţionate.

case_inundatii_75726600Din momentul în care viitura a fost semnalată la Novaci angajaţii SGA Gorj, ajutaţi de colegii lor din Dolj şi Mehedinţi care le-au adus aici propriile lor utilaje, au fost zi şi noapte în teren la locul calamităţilor. “Am avut tot personalul în teren, de marţi până astăzi, şi i-am ţinut la muncă până la ore târzii din noapte”, a menţionat directorul Teodor Popescu, declarându-se mulţumit de felul în care au acţionat subalternii săi pentru diminuarea efectelor viiturii.
Pentru că lucrurile s-au mai liniştit, reprezentanţii SGA Gorj au trecut la o altă etapă, adică la catalogarea pierderilor suferite de formaţiunea structurii de la Novaci, apele Gilortului măturând marţi magazia unităţii. O rabă a fost şi ea prinsă de ape, fiind scoasă cu greu din locul în care a fost blocată. “O să îi schimbăm uleiul şi o punem în funcţiune”, spune optimist Popescu care este convins că poate acoperi, fără mari dificultăţi, pierderile. “Am stabilit vineri, şi am şi dat o decizie în acest sens, să se constituie o comisie de inventariere a bazei materiale a formaţiunii noastre de la Novaci. Asta deoarece viitura a măturat magazia structurii, unde se aflau drujbe, topoare, salopete, coase, cleşti şi o cantitate de nisip. Nu am stabilit comisia pentru că am avea suspiciuni că aceste bunuri s-ar fi furat, ci pentru că aşa este procedura în astfel de cazuri. Nu erau acolo utilaje sau pompe pentru că formaţia nu a avut niciodată aşa ceva. Ştiu că există însă o sesizare la poliţie legată de dispariţia acestor utilaje, dar comisia decisă de mine şi avizată de ABA Jiu nu are legătură cu aceasta”, a specificat Popescu.

61550940Suspiciuni legate de Primăria Novaci!
Acesta a explicat că inventarierea nu se putea realiza când zona supusă verificării era inundată. “Când era viitura eram preocupat să dau dispoziţii legate de repartizarea echipajelor în teren, nicidecum să inventariez baza materială”, a menţionat directorul SGA Gorj care crede că de fapt suspiciunile unora se îndreaptă spre Primăria Novaci şi nicidecum spre subunitatea SGA din localitate.
“Acolo au apărut nişte suspiciuni legate de utilajele Primăriei Novaci, suspiciuni care s-au extins, fără noimă, şi spre formaţiunea noastră din localitate. S-a spus că ar fi luat apa pompele şi utilajele primăriei, apoi că şi pe ale noastre, în condiţiile în care formaţiunea noastră de la Novaci nu a avut niciodată aşa ceva. La noi pierderile sunt mici. Una sau două drujbe, nişte echipamente, care se pot găsi dacă cumva nu au fost în magazie”, a completat Popescu dând de înţeles că angajaţii nu vor putea profita de situaţie dacă au dus cumva vreuna dintre drujbe acasă.
Directorul SGA Gorj explică, de asemenea, că această comisie nu este îndreptată asupra salariaţilor, dimpotrivă.

inundatiISGA nu a apelat la stocul de apărare
În ciuda dimensiunii calamităţii de la Novaci, Polovragi şi Bengeşti-Ciocadia reprezentanţii SGA Gorj nu au apelat la stocul de apărare, adică la cantitatea de nisip, motorină şi alţi combustibili pregătiţi pentru situaţii grave. De altfel, la stocul de apărare se apelează doar cu acordul ABA Jiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here