Comisie de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie

1498

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au votat pentru solicitarea PSD de a constitui o comisie parlamentară de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie. Dacă va trece și de votul plenului reunit, atunci va fi înființată comisia de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie.
„Am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE. Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceeași alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu. În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel şi preţul benzinei”, a declarat vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.
De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-urile afectate de pandemie”.
Tot luni, PSD a depus în Camera Deputaţilor amendamentele sale la Legea consumatorului vulnerabil.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here