Comisie a CEO, la Primăria Cătunele pentru o analiză a exproprierii pentru anumite terenuri

618

O comisie a Complexului Energetic Oltenia, condusă chiar de Ion Ruşeţ, a ajuns, marţi, la Primăria Cătunele în vederea unei analize a situaţiei terenurilor deja expropriate pentru extinderea UMC Lupoaia, dar şi a viitoarelor proprietăţi de expropriat. În zonă sunt, de altfel, în jur de 84 de proprietăţi aflate în intravilanul localităţii, în timp ce în jur de zece sunt în extravilan, fapt care implică o cheltuială destul de mare pentru companie, mai puţin de 30 dintre terenuri având case construite pe suprafaţa lor.

La discuţiile de marţi a fost chemat şi directorul UMC Lupoaia, Gheorghe Dobriţan, care a explicat că această carieră trebuie să se extindă, pentru că nu mai este front de lucru, excavatorul 01 luând deja din treapta excavatorului 03, aflat mai jos, asta din lipsă de front. Tot directorul i-ar fi sugerat comisiei ca exproprierile să se facă la rând şi să se discute cu fiecare proprietar în parte pentru a nu fi probleme când cariera se extinde spre satul Lupoiţa.

carieraNemulţumiri şi solicitări de locuri de muncă!
Viitorii expropriaţi şi-au prezentat şi ei propriile nemulţumiri în faţa comisiei CEO, punând întrebări legate de plata terenurilor şi achitarea preferenţială pentru persoane a căror proprietăţi se aflau la o distanţă mare de excavatorul 01. Proprietarii întrebau de ce s-au făcut înţelegeri pe sărite, în timp ce terenurile aflate lângă excavator nu au fost negociate până la final.
Membrii comisiei au explicat că ei nu sunt vinovaţi de problemele în cauză, la faţa locului ajungând anterior alte persoane care au compus structura unei noi comisii.
Proprietarii au cerut să le fie angajaţi câte un copil la CEO, în schimbul terenurilor, dar şi să fie plătiţi acceptabil pentru proprietăţile încredinţate unităţii miniere.
De altfel, la una dintre negocieri anumiţi proprietari au cerut, de exemplu, în schimbul unui teren o angajare şi 10.000 de lei. Înţelegerea nu a fost însă agreată de la vârful CEO, dovadă că exproprierile au rămas tot în coadă de peşte, în timp la UMC Lupoaia se exploatează cu limite, din lipsa frontului de lucru. Excavatoarele carierei sapă adânc după cărbunele care mai că nu este de găsit. Acest lucru contrazice astfel declaraţiile pozitive ale conducerii CEO, legat de calitatea cărbunelui exploatat la Lupoaia şi preţul mic obţinut aici.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here