Comisia lui Greblă la Senat, Cea mai aglomerată

342

Conform unei sinteze a activităţii comisiilor din Senatul României întocmită de Direcţia generală legislativă, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a fost cea mai solicitată dintre cele 14 comisii existente.

Astfel, la comisia condusă de senatorul gorjean Toni Greblă au ajuns 280 de proiecte pentru raport şi 384 de proiecte pentru aviz. Sinteza se referă la perioada decembrie 2008-iulie 2010.

Pe lângă activitatea complexă desfăşurată în cadrul Comisiei juridice, senatorul Toni Greblă a făcut parte şi din comisia specială comună pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgenţă, a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului civil şi a Codului de procedură civilă. În această calitate, Toni Greblă a primit recent mulţumiri din partea ministrului justiţiei, Cătălin Predoiu.

“Doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul acordat Ministerului Justiţiei în susţinerea proiectului instituţional al adoptării noilor coduri procedurale de către Parlamentul României. Adoptarea de către Parlament a Codurilor de procedură civilă şi penală reprezintă, fără îndoială, alături de adoptarea Codului civil şi a celui penal, un moment istoric pentru ţara noastră”.

„Acum urmează faza de implementare pentru care, sunt convins, veţi asigura acelaşi sprijin politic constant care a contribuit la adoptarea proiectelor”, a completat ministrul Cătălin Predoiu, într-o scrisoare către senatorul Toni Greblă.

Un alt proiect de referinţă pentru care preşedintele comisiei juridice din Senat a primit felicitări pentru implicare şi susţinere a fost Legea ANI, fiind felicitat în acest sens de ambasadorul SUA, Mark H. Gitenstein, tot într-o scrisoare adresată lui Toni Greblă, la începutul acestei luni.

De la începutul mandatului Toni Greblă a avut 328 de luări de cuvânt în plenul senatului, 158 fiind în sesiunea februarie-iunie 2010, senatorul ocupând locul al doilea privind luările de cuvânt în plen în această sesiune.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here