Comisia Europeană sprijină crescătorii de animale și păsări, cu 91 de milioane de euro

900

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 91 de milioane de euro (453 de milioane de lei) pentru sprijinirea producătorilor de bovine, porcine și păsări de curte în contextul pandemiei de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru ajutoarele de stat. În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenții directe. Măsura are ca scop atenuarea lipsei de lichidități cu care se confruntă beneficiarii și acoperirea unei părți din pierderile suferite de aceștia din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care autoritățile române au fost nevoite să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului.
Schema va fi deschisă companiilor de toate mărimile care activează în sectoarele de bovine, porcine și păsări.
Comisia a constatat că sistemul românesc este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul (i) nu va depăși 290 000 EUR per beneficiar; și (ii) va fi acordat până cel târziu la 30 iunie 2022.
Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat schema în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here