Comisia Europeană: Gorjul, zonă prioritară pentru investiții

2725

Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a declarat că judeţele Galaţi, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova şi Mureş vor deveni zone de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă, conform analizei preliminare a Comisiei Europene privind regiunile eligibile.
„Pactul Ecologic European este o oportunitate de dezvoltare şi diversificare economică pentru România, în condiţiile în care ne revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă, care însumează 7,5 miliarde de euro. Ţara noastră e între primii trei beneficiari ai mecanismului european de susţinere a trecerii la economia neutră climatic, după Polonia şi Germania. Acestui buget i se vor adăuga sume importante din bugetele politicilor europene de coeziune, sociale şi pentru dezvoltare regională”, a subliniat europarlamentarul PSD.
Guvernul României are responsabilitatea de a elabora în regim de urgenţă planuri regionale de tranziţie spre economia neutră climatic, axate în special pe diversificarea economiei locale, reconversia profesională şi refacerea ecologică a terenurilor afectate, a mai spus Nica.
„Susţin propunerea Comisiei privind organizarea de programe de recalificarea lucrătorilor, crearea de oportunităţi de afaceri, încurajarea transferului de tehnologii avansate şi investiţii în cercetare, inovare şi digitalizare”, a precizat coordonatorul europarlamentarilor socialişti din Comisia pentru Industrie, Cercetare şi Energie din Parlamentul European.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here