Comisia de inventariere a materialelor pentru „Pavel Arena”, anchetată de Parchetul Judeţean

280

• Liberalul Ion(Nelu) Feraru, fost consilier PNL, şef al ISU Peştişani, reţinut pentru 24 de ore pentru fals intelectual şi favorizarea infractorului, membru al comisiei de inventariere a materialelor pentru SC Maserati SRL
• Vasile Fuiorea, casierul Primăriei Peştişani, membru al comisiei de inventariere a materialelor pentru SC Maserati SRL, reţinut pentru 24 de ore pentru fals intelectual
• Dumitru Diaconescu, tehnicianul de la Urbanism din cadrul Primăriei Peştişani, membru al comisiei de inventariere a materialelor pentru SC Maserati SRL, audiat astăzi în dosarul „Pavel”

Primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, îşi apără spatele aruncând o parte din vina pentru care se află în arestul IPJ Gorj spre membri Comisiei de inventariere a materialelor care i-au fost achitate firmei Maserati SRL, deţinută de şeful PNL Gorj, Dian Popescu şi de fratele acestuia, Gabriel Popescu. Deşi Pavel i-a numit prin decizie pe cei trei să verifice existenţa materialelor de construcţii, achitate cu 154.000 de lei către Maserati, iar procesul verbal încheiat cu această ocazie nu a fost destul de edificator, Pavel a închis ochii şi a plătit, iar cei trei componenţi ai comisiei au fost audiaţi pe parcursul a două zile, ieri şi azi, pentru verificarea realizată atunci. Ion(Nelu) Feraru, fost consilier local PNL până la alegerile locale, în prezent angajat al Primăriei Peştişani în funcţia de şef al ISU Gorj a şi fost reţinut, cu această ocazie, pentru 24 de ore, urmând să fie coleg de arest cu fostul său şef, Florin Pavel. La fel s-a întâmplat şi cu Vasile Fuiorea, casierul instituţiei publice.

Edilul suspendat din Peştişani a numit, prin decizie, înainte de a achita cei 154.000 de lei către firma şefului său de partid, Dian Popescu, o comisie de inventariere a materialelor pe care Maserati anunţa că le-a achiziţionat şi le are în custodie la trei firme: Varese SRL, Metalcolect Prod SRL din Târgu-Jiu şi SC Prompt SA Timişoara. Din comisia respectivă a făcut parte Ion Feraru, reţinut ieri pentru 24 de ore, Dumitru Diaconescu, tehnicianul de la Urbanism şi Vasile Fuiorea, casierul primăriei, reţinut şi el în acelaşi dosar. Cei trei, în momentul în care reprezentanţii Curţii de Conturi se aflau în Primăria Peştişani, conform martorilor, s-ar fi deplasat la societăţile în cauză(nu şi la firma din Timişoara) pentru a verifica dacă materialele care trebuiau să fie plătite existau sau nu.

Auditorul Primăriei Peştişani, scăpat de audieri
Interesant este că deşi activitatea lor a fost supervizată de auditorul instituţiei publice, Emil Pătrăşcoiu, acesta nu a fost, până în prezent, tras la răspundere de către anchetatori în dosarul amintit. Citaţi pentru audieri la Parchetul Judeţean Gorj au fost ieri doar doi dintre membri comisiei în cauză. Ei erau acuzaţi, iniţial, de fals intelectual. După ce au verificat existenţa materialelor, cei trei au încheiat un proces verbal care atesta existenţa materialelor care ar fi urmat să fie plătite către Maserati Ţicleni, firmă care câştigase licitaţia pentru realizarea bazei sportive de la Frânceşti, numită şi “Pavel Arena”. În acest proces verbal, pe baza cărora s-au făcut plăţile către Maserati, se prevedea însă că materialele firmei lui Dian Popescu nu erau aşezate separat de restul materialelor aflate în depozitul societăţilor cu care se încheiaseră contractele de custodie a materialelor.

Materialele Maserati nu erau separate de materialele Varese
Adică, cei trei au văzut depozitele cu materiale pline, dar nu ar fi putut identifica, care materiale erau ale societăţii cu care se încheiase procesul de custodie şi care erau ale firmei Maserati. Cu toate acestea, adică a existenţei unor dubii legate de materialele în cauză, Pavel dar şi auditorul Primăriei Peştişani au închis ochii iar instituţia a plătit cei 154.000 de lei, bani nejustificaţi, către Maserati. Este demn de subliniat că în activitatea de identificare a materialelor, cei trei membri ai comisiei numite de Pavel, au fost însoţiţi de Emil Pătrăşcoiu, auditorul Primăriei Peştişani.

Fuiorea, aceeaşi soartă ca şi Feraru
Fiind citaţi luni şi marţi la Parchetul Judeţean Gorj cei trei salariaţi ai Primăriei Peştişani au fost convinşi că nu vor scăpa de acuzaţii, mai ales că li s-ar fi transmis că sunt acuzaţi de fals intelectual. Feraru a fost primul audiat şi primul băgat în arestul IPJ Gorj. Al doilea a fost Fuiorea. Parchetul Gorj a confirmat că Feraru este urmărit penal în acelaşi dosar cu Florin Pavel, dar şi cele două infracţiuni pentru care a fost băgat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Ultimul coleg de comisie al lui Feraru şi Fuiorea este şi el astăzi pasibil de aceeaşi soartă, urmărire penală şi arest 24 de ore. Se vehiculează că şi contabila primăriei, Nicoleta Logăscu, care a mai fost audiată în dosar, ar fi fost chemată la Parchet şi că ar urma să fie la rândul ei reţinută.

“Pavel Arena”, muncă fără curent electric
În timpul în care la Parchetul Judeţean Gorj, procurorul de caz, Emil Moţa, audiază şi bagă în arestul IPJ, învinuiţi pe bandă rulantă , în şantierul de la Frânceşti, Maserati lucrează de zor. S-a depăşit termenul de realizare a construcţiei, dar s-a reuşit să se ridice o parte din clădirea prevăzută în proiect. Lipsesc însă cu desăvârşire pista de atletism, terenul de fotbal, pista pentru săritura în lungime şi anexele investiţiei. Firma a cerut recent Primăriei Peştişani să îi asigure un punct de distribuţie a energiei electrice lângă lucrarea iniţiată în câmpul de la Frânceşti.

Dosarul “Pavel” tot mai gros
Aflat încă în cercetare de mai bine de două luni dosarul, care se dovedeşte într-adevăr că este unul al “mafiei liberale” de la Peştişani, dezvăluiri pentru care reamintim că şeful PNL Gorj, Dian Popescu, făcea “spume” în mass-media pentru că în Gorjeanul se publicaseră ilegalităţile care fac acum obiectul acestui gros dosar penal, este greu de finalizat. Numărul urmăriţilor penal din dosar cresc de la zi la zi, în această situaţie fiind alături de primarul Florin Pavel şi şeful său de partid, Dian Popescu, fratele afaceristului, Gabriel Popescu, Dumitru(Telu) Pârvulescu, secretar general adjunct al Ministerului Economiei, afaceristul Radu Dan Floarea şi arestatul Habitu.
Anamaria Stoica

Emil Moţa a intrat şi în angajaţii Primăriei Peştişani
Ion Feraru şi Vasile Fuiorea, cei doi salariaţi ai Primăriei Peştişani au fost chemaţi ieri, la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Imediat ce au dat explicaţii în legătură cu cele întâmplate la Primăria Peştişani, procurorul de caz, Emil Moţa a dispus reţinerea celor doi funcţionari pentru 24 de ore. Ambii au făcut parte dintr-o comisie care avea ca scop inventarierea bunurilor lăsate în custodie de câteva firme, Primăriei Peştişani. Procurorii susţin că cei doi l-ar favorizat pe primarul Florin Pavel în afacerea desfăşurată la Primăria Peştişani, în sensul că ar fi trecut în fals că acele materiale există, însă în realitate ele nu se regăseau fizic. Vasile Fuiorea, casierul Primăriei Peştişani nu a dorit să comenteze reţinerea sa, însă Ion Feraru a precizat că nu ştie pentru ce a fost reţinut şi că nu a favorizat nicio persoană. Nici avocata celor doi funcţionari, Laura Dragotescu, nu a dorit să facă declaraţii, precizând că aceasta este dorinţa clienţilor săi. Din comisia de inventariere a bunurilor au făcut parte trei din funcţionarii Primăriei Peştişani, însă ieri doar doi dintre ei au fost audiaţi şi apoi reţinuţi. Astăzi urmează să fie audiat şi cel de-al treilea membru al comisiei. Deocamdată procurorii nu au comunicat dacă astăzi, la expirarea ordonanţei de reţinere, vor solicita emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor doi funcţionari.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here