Comisia de Disciplină “a aplaudat-o” pe profa-piţipoancă de la Bâlteni

462

profaCele trei profesoare de la Grupul Şcolar Bâlteni, numite de colegii lor din Consiliul Profesoral al liceului pentru a face parte din Comisia de Disciplină în cazul profei Bianca Mădălina Copotoiu şi-au dat cu stângu-n dreptu’, şi mai mult chiar s-au făcut de râs.

Profesoarele au dovedit că habar nu au de ceea ce înseamnă o anchetă în acest caz pentru a dovedi dacă profa care şi-a arătat fundul pe un site de socializare a avut sau nu un comportament moral pentru un cadru didactic. Raportul stângaci al celor trei va fi pus vineri în discuţia Consiliului Profesoral, directorul liceului promiţând însă că subalterna sa nu va scăpa nepedepsită. De altfel managerul şcolar, Constantin Deaconescu, a criticat raportul Comisiei de Disciplină.

Deşi, inclusiv inspectorul adjunct al IŞJ Gorj, Gheorghe Mitescu, a criticat comportamentul profei de la Bâlteni, cele trei profesoare din Comisia de Disciplină au dovedit că nu le pasă, şi s-au gândit ,,să o spele” atât de bine pe colega lor că, în final, mai că au felicitat-o pentru gestul ei. Mai mult, profele în cauză, s-au apucat să îşi dea cu părerea despre publicaţia care a arătat cu ce se îndeletniceşte cadrul didactic Copotoiu, deşi rolul lor era să o tragă de urechi pe colega care le-a făcut de râs şcoala. Astfel, profesoara de limba engleză Carmen Cotoi, inginera Smărăndiţa Copaci şi profesoara de franceză Elena Trante şi-au dat cu părerea mai mult de ce a făcut sau nu presa, nu despre poziţia în care poza nonşalant dezbrăcata lor colegă de catedră. Şi pentru a înţelege mai bine vă oferim o mostră de ,,corectitudine”, ,,înţelegere” şi ,,moralitate” de care a dat dovadă în analiza sa Comisia de Disciplină: ,,conform notei explicative dată de domnişoara profesor Copotoiu Bianca Mădălina, apariţia fotografiilor şi a articolelor din presă s-a produs independent de voinţa sau de implicarea cadrului didactic menţionat mai sus, autorii materialelor publicate neavând acordul persoanei în cauză pentru tipărirea respectivelor materiale”.

Profesoarele care parcă trăiesc în altă lume ar fi putut să o sfătuiască pe Copotoiu că pozele cu picioarele în sus dăunează grav imaginii de cadru didactic.

Domnişoara cu vedere la partea dorsală, lezată

Şi ceaţa în care se află cele trei nu se spulberă nici la următoarea explicaţie: ,,domnişoara profesor Copotoiu Bianca Mădălina consideră că imaginea pe plan profesional i-a fost lezată de apariţia fotografiilor făcute în timpul liber şi mai ales de asocierea dintre acestea şi instituţia unde îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, conţinutul articolelor şi terminologia folosită la adresa domnişoarei profesor nu are legătură cu activitatea didactică a acesteia în cadrul instituţiei în care activează şi nu poate avea ca efect decât discreditarea acesteia în faţa elevilor, a părinţilor acestora şi a opiniei publice”.

Şi pentru a vedea mai bine gradul de corectitudine de care au dat dovadă cele trei, vă mai oferim o mostră de ,,înţelepciune”. ,,Comisia de disciplină reprezentată de Cotoi Carmen, Copaci Smărăndiţa şi Elena Trante consideră că prin apariţia articolelor şi fotografiilor din presă s-a adus un prejudiciu de imagine domnişoarei profesor Copotoiu Bianca Mădălina, dar mai ales instituţiei unde aceasta îşi desfăşoară activitatea, datorită impactului negativ asupra opiniei publice şi formării de opinii eronate la adresa instituţiei şi a cadrelor didactice care îşi desfăşoară activitatea în această unitate şcolară”, se mai arată în raportul de tot râsul muncit la normă de cele trei.

Directorul liceului, Constantin Dijmărescu, susţine şi el că raportul nu a fost cel la care se aştepta, dar promite că vineri în cadrul Consiliului Profesoral va rezolva acest diferend.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here