Comisarul-şef Trifoi: “Evaziunea fiscală este în creştere în rândul transportatorilor de persoane”

124

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au efectuat, în cursul acestei luni, mai multe acţiuni de control. Asta, urmare a Planului de acţiune încheiat la nivel central de către reprezentanţii, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, având drept scop prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite în domeniul transporturilor.

Controlul a avut loc pe căile de comunicaţii rutiere şi la operatorii de transport rutier de persoane şi mărfuri. Până în prezent au fost verificate în trafic peste 54 de mijloace de transport persoane şi mărfuri. La 5 operatori economici cu acest profil de activitate le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în sumă de 3.800 de lei.
“Din analiza datelor deţinute la nivelul Gărzii Financiare Gorj rezultă faptul că, în ultima perioadă de timp, s-au amplificat activităţile de evaziune fiscală, în special prin neeliberarea biletelor de călătorie pentru pasageri şi neutilizarea aparaturii de taxat de către taximetrişti”, a declarat Gigi Trifoi, şeful Gărzii Financiare Gorj.
De asemenea, în perioada imediat următoare, tot în cadrul acestor acţiuni de control se urmăreşte, în special, dacă operatorii economici deţin licenţe şi autorizaţii de transport, au documente de însoţire pentru mărfurile transportate, emit bilete de călătorie, utilizează aparate de marcat, taxat de către taximetrişti, dacă deţin atestate profesionale şi folosesc personal angajat cu carte de muncă.
Această acţiune se va încheia la data de 31 iulie 2012.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here