Comerţ ilicit, sancţionat de poliţişti

180

comert ilicit haineComercianţii care au la vânzare îmbrăcăminte cu semnul unei mărci de prestigiu şi nu deţin certificate de conformitate, trebuie să fie cu ochii în patru. Poliţiştii au luat la purecat standurile din Târgu-Jiu şi au găsit nereguli.

Aproximativ 3.000 de lei este valoarea articolelor de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, ce erau expuse la vânzare într-un complex comercial din municipiul Târgu-Jiu. Poliţiştii au indisponibilizat aceste bunuri, până la finalizarea cercetărilor şi au întocmit în acest caz, dosar penal pentru nerespectarea prevederilor legii privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Astfel, marţi, 9 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au efectuat un control într-un complex comercial din municipiu. La unul dintre standurile controlate, poliţiştii au constatat că o persoană de 26 ani, avea expuse la vânzare produse de îmbrăcăminte, care aveau aplicate denumirea şi însemnul grafic al unei mărci de prestigiu în domeniu. Persoana în cauză nu deţinea certificat de conformitate pentru produsele expuse la vânzare. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here