Comercianţii au furat startul reducerilor

129

Unele magazine de haine şi încălţăminte din municipiul nostru au dat startul reducerilor la articolele de sezon, deşi perioada prevăzută de legislaţie în acest sens începe la 1 august şi se încheie la 31 octombrie. La Primăria Târgu-Jiu au anunţat soldare două firme.

Potrivit legii, vânzările de soldare pot fi realizate numai în decursul a două perioade pe an, stabilite de comerciant, în intervalele 15 ianuarie – 15 aprilie şi 1 august – 31 octombrie, pe o perioadă de maximum 45 de zile. O parte dintre comercianţii din Gorj şi-au afişat deja preţurile la produsele din această categorie. La nivelul municipiului Târgu-Jiu s-au afişat de ceva timp procentele noilor preţuri, la mai multe magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Totuşi, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, „doar două firme au anunţat perioadă de reduceri”.

Promoţiile fac cu ochiul clienţilor
Cumpărătorii sunt atraşi de reduceri, dar cel mai mult le fac cu ochiul promoţiile. Pentru a-şi vinde marfa, cei care au afaceri în domeniul comerţului cu haine şi încălţăminte au conceput diverse promoţii. Spre exemplu, la o pereche de sandale sau saboţi cumpărată îţi poţi alege încă o pereche, pe care o vei primi gratuit sau la jumătate de preţ. „Probabil că şi criza îşi spune cuvântul. Am observat că, în general, oamenii aleargă după promoţii. Sunt prea puţini cei care nu se uită la preţ, care aleg strict ceea ce este de calitate superioară. De regulă clienţii se raportează la preţ, căutând să-şi aleagă produsul potrivit şi în funcţie de acest criteriu”, a declarat vânzătoarea unui magazin de încălţăminte din centrul municipiului Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, trebuie menţionat faptul că există şi magazine unde se poate cumpăra încălţăminte şi pe bonuri de masă sau tichete cadou. Comercianţii se pliază pe nevoile clienţilor şi fac orice pentru a satisface cerinţele acestor şi a-şi majora încasările, în acelaşi timp.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here