Comercianţi sancţionaţi cu peste 240.000 de lei

256

Este vorba despre 149 de agenţi economici din mai multe localităţi ale judeţului nostru care au primit vizita comisarilor Protecţiei Consumatorilor Gorj. Conform unei informări transmise de conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, primul trimestru al acestui an s-a încheiat cu aplicarea de sancţiuni în valoare totală de 248.900 de lei şi cu 103 avertismente.

Acţiunile întreprinse de CJPC Gorj pentru verificarea respectării standardelor de calitate şi comercializare a produselor şi prestare a serviciilor în trimestrul I din anul curent, s-a concretizat în derularea a 481 de acţiuni de control şi în soluţionarea şi înregistrarea a 99 de reclamaţii venite din partea consumatorilor gorjeni. În urma verificărilor la faţa locului, comisarii Protecţiei Consumatorilor au încheiat 252 de procese verbale de constatare a contravenţiei, dintre care un număr de 149 cu amenzi în valoare totală de 248.900 de lei şi 103 avertismente. De asemenea, au fost încheiate 13 procese verbale de prelevare a unor produse pentru care a existat suspiciunea de neconformitate cu actele normative, care au fost analizate în cadrul  Laboratorului  LAREX  Bucureşti.
În primele trei luni din acest an, comisarii CJPC Gorj au derulat tematici proprii de control care au constat în acţiuni de verificare privind modul de respectare a prevederilor legale pentru protecţia consumatorilor la  comercializarea produselor alimentare în cadrul datei durabilităţii minimale, modul de respectare a prevederilor legale privind combaterea fumatului în unităţi de alimentaţie publică, respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, promoţionale), modul de respectare a prevederilor legale la  comercializarea produselor şi instalaţiilor sanitare, fiind derulate însă şi acțiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale în ceea ce priveşte prestarea serviciilor de cazare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here