Comercianţi fericiţi: Vânzări mari la raclete, lopeţi şi lanţuri

240

Iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi în această perioadă. Şi chiar dacă zăpada abundentă a creat multe probleme, există însă şi persoane care au profitat din plin de fulgii de zapadă. Asfel, comercianţii îşi freacă mâinile de bucurie. Vânzările la raclete, lanţuri pentru maşini şi mai ales lopeţi au crescut simţitor în ultimele zile.

Oriunde te uiţi zilele acestea este imposibil să nu vezi o lopată purtată cu încredere pe umăr, fie că vorbim de angajaţii de la deszăpezire, care o poartă ca semn că şi-au făcut treaba, fie că vorbim de cei care au cumpărat-o ca să-şi deszăpezească curtea, acoperişul casei, balconul, uneori chiar blocul şi vor să arate iernii că pot lupta cu ea. Iar cei care au profitat de această vreme, sunt comercianţi. De când s-a instalat iarna, vânzările au crescut simţitor. “Am văzut la televizor că vine iarna şi va ninge şi la noi în judeţ. Aveam câteva lopeţi, însă am mărit stocul şi bine am făcut. S-au vândut ca pâinea caldă. Preţurile variază în funcţie de mărime şi materialul din care sunt făcute. Pleacă de la 12 lei”, a spus un comerciant. De zăpadă au profitat şi copiii bătuţi de soartă. Şi-au cumpărat o lopată şi au încercat să negocieze cu patronii magazinelor să cureţe zăpada din faţa chioşcurilor pentru câţiva lei.

Lanţuri şi raclete pentru şoferi
Şi cei care vând raclete sau lanţuri pentru maşini au profitat de venirea iernii. Mai ales că un asfel de instrument nu trebuie să îi lipsească niciunui şofer. “Am luat şi lanţuri pentru maşină, dar şi o racletă mai mare. Nu poţi pleca la drum fără ele. Era stratul de zăpadă pe maşină de vreo 30 de centimetri, iar cu racleta a mică nu îi făceam faţă, aşa că am mai cumpărat una, cu tot cu perie încorporată. Am dat 30 de lei pe ea. M-am chinuit o oră să deszăpezesc în faţa maşinii. Iar lanţurile m-au costat 85 de lei. Bucurie pe comercianţi cu zăpada asta”, a spus Daniel. Marile magazine din Târgu-Jiu au făcut şi oferte speciale pentru produsele de iarnă. De asemenea, de când a început să ningă, au crescut vânzările şi la jachetele de iarnă, mănuşi, fulare, căciuli, precum şi încălţăminte de iarnă.
Ana Maria Dina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here