Comercianţi din alte judeţe, prezenţi la Târgu-Jiu cu produse de sezon

139

martisoareÎn aceste zile, în anumite zone ale municipiului Târgu-Jiu îşi vor amenaja standurile cu produse tradiţionale primăverii mai mulţi agenţi economici, mulţi din afara judeţului Gorj. Aceştia vor expune vânzării flori, cadouri şi mărţişoare.

Ca în anii trecuţi, conducerea Primăriei Târgu-Jiu a pus la dispoziţie spaţii pentru vânzarea acestor articole în diverse zone ale municipiului. „Până acum avem circa 60 de cereri pentru solicitarea de amplasamente. Zonele în care vor exista amplasamente vor fi CAM, Piaţa 9 Mai, zona Tic Tac şi zona centrală, pe Bulevardul Victoriei. Taxa e aceeaşi de acum trei ani şi anume 72 de lei pe zi pentru corturile de 3/3, deci 8 lei metrul pătrat pe zi în zona centrală şi Piaţa 9 Mai. În celelalte zone costurile amplasamentului vor fi de 24 lei pe zi. Există posibilitatea ca în zona centrală şi Piaţa 9 Mai ca în cortul pe care îl folosesc să fie câte doi agenţi ori persoane fizice şi cheltuielile vor fi suportate deci la jumătate”, a declarat Florenţa Ţârcă, şefa Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Atunci când îşi achită taxa de concesionare, comercianţii trebuie să o facă pentru întreaga perioadă, iar persoanele autorizate trebuie să aibă case de marcat şi documente de provenienţă a mărfurilor. Cele neautorizate, trebuie să se prezinte cu documentele ce însoţesc produsele la biroul Concesionări.

De mâine, expoziţie de flori

Pentru comercializarea de mărţişoare, flori şi cadouri, Primăria Târgu-Jiu poate primi chiar până la 200 de cereri, din orice colţ al ţării. Până acum, au venit solicitări din Bucureşti, Argeş, Timiş, Hunedoara, Harghita, Baia Mare şi bineînţeles Gorj. De asemenea, de mâine, în zona centrală, spre Direcţia de Cultură, va fi amenajată o expoziţie cu vânzare de flori. „Am luat măsuri de a degaja de zăpadă zonele unde vor fi amplasamentele comercianţilor şi credem noi că nu vor exista probleme. Anul trecut, am avut 143 de comercianţi şi din taxele achitate din aceştia am colectat la bugetul local suma de 72.300 lei”, a precizat Florenţa Ţârcă.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here