Comenzi pentru tichetele de grădiniţă aferente lunilor mai şi iunie

366

Programul guvernamental “Fiecare copil în grădiniţă” continuă să fie derulat la nivelul municipiului Târgu-Jiu unde există peste 200 de beneficiari ai tichetelor lunare de 50 de lei pentru preşcolarii care fac parte din familii ale căror venituri nu depăşesc 284 lei pe membru de familie/lună.

Direcţia Publică de Protecţia Socială (DPPS) Târgu-Jiu aşteaptă în această perioadă tabelele cu prezenţa preşcolarilor la grădiniţă aferent lunilor mai şi iunie pentru acei copii ce figurează ca şi beneficiari ai tichetelor lunare de 50 de lei pentru frecventarea învăţământului preşcolar. “Până acum am împărţit 229 de tichete pentru lunile februarie, martie şi aprilie. Ele au fost date iniţial către personalul împuternicit din grădiniţe, respectiv director ori educator, ulterior, aceştia chemând părinţii beneficiari să le ridice de la sediile unităţilor preşcolare. Urmează ca de acum încolo să ne vină tabelele cu prezenţa preşcolarilor la grădiniţe pe lunile mai şi iunie pentru ca noi să putem da comanda de tichete aferente. Chiar dacă cei mici vor lua vacanţă, părinţii vor putea merge să ridice tichetele pe mai şi iunie de la grădiniţe. Beneficiari sunt preşcolarii de la 17 grădiniţe din municipiul Târgu-Jiu”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Tichetul social are o valoare de 50 lei/lună. Guvernul a modificat luna trecută, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Legea 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, în sensul eliminării vârstei minime de la care se poate acorda acest drept – 3 ani, precum şi a vârstei maxime până la care se poate acorda – 6 ani. Astfel, de tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădiniţa vor beneficia şi copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învăţământului preşcolar, precum şi copiii care depăşesc vârsta de 6 ani şi care continuă să meargă la grădiniţă ca urmare a recomandărilor specialiştilor. Beneficiază de acest drept copiii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la 284 de lei, în cursul anului 2016. Pentru anul curent, pentru finanţarea Programului “Fiecare Copil în Grădiniţă” a fost alocată suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here