Combaterea transportului ilegal de material lemnos, în atenţia poliţiştilor

358

Zilele trecute, poliţiştii gorjeni au sancţionat, fie cu amendă, fie cu dosar penal, mai multe persoane prinse transportând ilegal material lemnos.

În cursul zilei de 15 septembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu au desfăşurat pe raza comunei Stăneşti o acţiune pentru combaterea transportului ilegal de material lemnos. Cu această ocazie, a fost identificat un bărbat, angajat al unei societăţi comerciale din oraşul Tismana, care transporta cu un autocamion ce tracta o remorcă cantitatea de 24 de mc de material lemnos, fără documente legale. Întreaga cantitate de material lemnos a fost lăsată în custodie societăţii comerciale respective, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Lemne cu acte false
În ziua următoare, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi tineri în vârstă de 19, respectiv 27 de ani, au fost identificaţi în trafic transportând 9 mc de material lemnos, ocazie cu care au prezentat documente justificative falsificate, care nu corespundeau din punct de vedere cantitativ şi al speciei cu materialul lemnos transportat în momentul controlului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosar penal şi pentru tăiere ilegală de arbori
Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana şi Postului de Poliţie Padeş s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani şi o femeie de 48 de ani, ambii din comuna Padeş, au tăiat trei arbori nemarcaţi silvic de pe un teren cu vegetaţie forestieră, proprietatea femeii, situat în Fondul Forestier Naţional Motru-Sec. În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here