Combate constipaţia şi balonarea folosind metode naturale

605

balonareExcesele alimentare nu sunt bune niciodată. În urma lor rămân tulburările intestinale, meteorismul şi constipaţia în special dacă dieta nu prevede multe fructe, legume şi cereale integrale.

În zilele noastre tot mai multe persoane se confruntă cu tulburări intestinale la orice vârstă. Remediile cele mai eficiente împotriva balonării şi constipaţiei sunt acelea legate de alimentaţie.

Cerealele integrale

Acestea vin în ajutor, dar dacă se consumă de câteva ori pe săptămână la micul dejun combinate cu lapte. Ele conţin multe fibre care au capacitatea de a reface mişcările intestinale, cresc detoxifierea. În acelaşi timp cerealele integrale au puterea de a lupta împotriva cancerelor de colon.

Mierea

Mierea consumată în fiecare zi, o linguriţă, două este excelentă pentru digestie, dar atenţie, zahărul trebuie eliminat din alimentaţie. Pentru efecte mai bune şi rapide puteţi bea ceaiuri laxative în care aţi adăugat miere, dar trebuie să ştiţi că ceaiurile laxative nu trebuie consumate prea multe zile.

Iaurturile

Iaurturile au în compoziţia lor bacterii probiotice care reglează flora intestinală. Consumul de iaurt este indicat pentru detoxifiere, reglează tranzitul intestinal (este bun pentru constipaţie cât şi în diaree).

Seminţele de in

Seminţele de in conţin multe fibre şi au substanţe cu rol laxativ.

Fructele

Se ştie că fructele sunt pline de vitamine, fibre, multe minerale şi apă. Se vor consuma în stare proaspătă. Pentru a evita constipaţia este indicat consumul câtorva fructe pe zi.

Alte sfaturi:

– Consumaţi carne în cantităţi reduse, iar pe cea de porc este bine să o evitaţi. Cea permisă este carnea slabă de pui şi de peşte. Indicate sunt două mese cu carne pe zi.

– De asemenea consumul de lichide este esenţial, trebuie zilnic să beţi cel puţin 2 litri de lichide, aşa cum spun specialiştii;

– Fructele se vor consuma în afara orelor de masă, la o oră, două între mese.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here