Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, activat şi la Gorj

352

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben şi portocaliu de ploi şi vijelii. În cursul nopţii de duminică spre luni (27/28 iulie), în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea a plouat torenţial şi s-au cumulat local cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi izolat peste 80 l/mp. Din acest motiv premierul Victor Ponta a convocat duminică la ora 19:00, la Palatul Victoria, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, condus de Liviu Dragnea, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Codul Portocaliu este valabil de duminică de la ora 22:00 până luni la ora 10:00. În cursul nopţii de duminică spre luni (27/28 iulie), în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea a plouat torenţial şi s-au cumulat local cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi izolat peste 80 l/mp.
Picture 079Codul Galben este valabil de duminică de la ora 18:00 până marţi la ora 9:00. În intervalul 27 iulie ora 18.00 – 29 iulie ora 9:00, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în vestul şi sud-vestul ţării, precum şi în zona de munte. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie în Oltenia, Banat, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi nord-vestul Munteniei. Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp şi va cădea grindină.
Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pentru intervale mai scurte de timp şi pe arii restrânse.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here