Colonelul ( r ) Loga, pedeapsă cu suspendare

203

Procesul de corupţie în care a fost implicat fostul şef al Unităţii Militare de la Budieni, colonelul în rezervă Walter Loga s-a finalizat la sfârşitul anului trecut la fel de repede cum a şi început. În două termene judecătorii de la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti au şi dat verdictul, asta după ce inculpatul şi-a recunoscut faptele.

Fostul ofiţer era acuzat de procurorii anticorupţie să i-ar fi dijmuit pe o parte dintre subordonaţii săi pentru a obţine diferite sume de bani sau bunuri, fapte pe care acum Loga le-a şi recunoscut, procesul său încheindu-se extrem de repede. Judecătorii militari l-au condamnat pe acesta la doi ani de închisoare, dar au decis ca pedeapsa să fie una cu suspendare, stabilind o perioadă de încercare de cinci ani, timp în care ofiţerul în rezervă nu are voie să recidiveze. În tot acest timp Loga va trebui să vină constant la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Gorj, să anunţe orice schimbare de domiciliu, dar şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea acasă.
În ceea ce priveşte „soarta” şpăgilor primite de fostul colonel, instanţa a constatat că acesta ar fi returnat o parte din bani, acolo unde sumele nu au fost solicitate de cei care le-au dat judecătorii dispunând confiscarea lor. „Constată repararea pagubelor şi restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor pentru plata despăgubirilor băneşti, respectiv prin restituirea sumelor băneşti pentru foloasele de care au fost lipsite părţile civile constituite în cauză în faza urmăririi penale nominalizate în rechizitoriu, respectiv: Mitale N.Constantin-Nicolae, Rascol Vasile-Dorinel, Cruceru Constantin-Cristian, Chimerel Cristian-Ion, Moldoveanu Valentin, Rotaru Miron, Tomita Teodor-Cristian, Nicolaescu Laurentiu-Costinel Vonica Mihai-Nicolae, Vaduva Ion, în valoare totală de 1.600 euro si 4.100 RON şi a sumelor de 3.000 lei (RON) către Condel I. Dumitru şi 6.800 lei (RON) către Condel Ion, cerute de aceste părţi civile”, se precizează în decizia magistraţilor, care a rămas definitivă, nefiind atacată cu recurs.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here