Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, printre câștigătorii competiției ”O activitate de succes în Săptămâna Școala Altfel”

305

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a publicat, zilele trecute, lista proiectelor câștigătoare desfășurate în cadrul competiției naționale ”O activitate de succes în Săptămâna Școala Altfel: ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, ediția 2016.  Anul acesta, printre cele zece unități de învățământ declarate câștigătoare se numără și Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu.

Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a ajuns pe lista câștigătorilor cu activitatea ”Vizităm și învățăm – tehnologii moderne în industria alimentară”, al cărui scop a fost ”lărgirea orizontului tehnico-științific al elevilor clasei a IX-a, în vederea înțelegerii disciplinelor tehnice de specialitate predate la clasă în specializările „Tehnician analize produse alimentare„ și „Tehnician ecolog și protecţia calității mediului”. În cadrul acestei activități, pe parcursul a două zile, 45 de elevi de clasa a IX-a au vizitat fabrica de înghețată din Craiova, Universitatea Craiova și grădina botanică din același municipiu, precum și o fabrică de panificație din Târgu-Jiu, având astfel ocazia să înțeleagă mai bine ceea ce au studiat la clasă, la disciplinele tehnice de specialitate, și în ce constă meseria aleasă. Activitatea a fost organizată în cadrul programului “Să știi mai multe, să fii mai bun!”, ce s-a desfășurat în perioada 18-22 aprilie 2016. Acest program se desfășoară de câțiva ani și constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante. După derularea programului, cele mai bune activități organizate în cadrul acestuia au intrat în concurs. Fiecare unitate de învățământ care a dorit să participe la competiție a încărcat dosarul activității propuse pentru competiție pe website-ul inspectoratului școlar, care ulterior a selectat, pentru etapa națională, cele mai interesante activități. Dosarele selectate, în urma evaluării realizate la nivel județean, au fost postate de către inspectoratele școlare pe site-ul MENCȘ, unde, în perioada 23 – 29 mai, au putut fi vizionate și votate de vizitatorii site-ului. Din județul Gorj, în finala competiției au ajuns două unități de învățământ, ambele din Târgu-Jiu: Colegiul Auto “Traian Vuia” și Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru”. În etapa de vot online, Colegiul Auto ”Traian Vuia” a strâns 63 de voturi, iar Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” 1994 de voturi. Votul publicului a reprezentat 20% la stabilirea punctajului final al fiecărei activități, o pondere de 80% având nota dată de comisia de evaluare desemnată la nivelul MENCȘ.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here