Colectarea de semnături pentru PDL, munca directorului Boeriu la DSP

260

dspÎn urmă cu aproximativ două săptămâni, directorul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Gorj, Marius Boeriu, le-a demonstrat subalternilor din instituţie, încă o dată, că el este capabil să facă şi muncă de partid. Solicitându-i-se astfel, de către şefii săi de la PDL, să adune semnături de la subordonaţi pentru susţinerea partidului, Boeriu a transmis angajaţilor DSP tabelele pentru semnături, angajaţii bifând, fără cârnire, pentru formaţiunea politică ,,portocalie” şi pentru conducerea instituţiei atât de politizată. DSP Gorj nu este însă singurul serviciu deconcentrat din judeţ unde tabelele cu semnături pro-PDL s-au completat la locul de muncă, adică în incinta instituţiilor, la toate deconcentratele cu şefi portocalii urmându-se aceiaşi procedură.

Vizita de miercuri la Târgu-Jiu a premierului Victor Ponta i-a făcut pe politrucii de la serviciile deconcentrate din Gorj să răsufle uşuraţi că vor rămâne în continuare să dormiteze pe funcţii. Li s-a transmis să nu facă campanie electorală la locul de muncă şi activitatea politică de partid, deşi nu mai departe de finalul lunii trecute, IMG_0337aceiaşi pedelişti şefi de servicii deconcentrate adunau de zor, la locul de muncă, semnături pentru corina-dorobantuPDL. Primii care recunosc asta sunt o parte dintre angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Gorj care recunosc că li s-au oferit pentru semnare tabele transmise ,,cu dedicaţie” de către directorul instituţiei, Marius Boeriu. Subordonaţii directorului trebuiau astfel să îşi arate totala susţinere atât pentru PDL cât şi supunere faţă de conducerea ,,excelentă” a unităţii.

Şefa de la APIA Gorj, singura care a refuzat însărcinarea PDL

Proceduri similare s-au petrecut în mai toate serviciile deconcentrate din Gorj cu şefi cu carnet de partid PDL. Au fost absolviţi de munca politică doar vreo trei dintre şefii susţinuţi în funcţii de ,,portocalii”, scoşi de altfel de la una dintre şedinţele avute de conducerea PDL Gorj mitescucu deconcentratele, în urmă cu vreo trei săptămâni. La şedinţa în cauză, Corina Dragotescu, directoarea APIA Gorj a fost singura care ar fi ripostat spunând în plen că ea nu poate face aşa ceva în instituţia măcinată de rivalităţi. A fost sfătuită însă să facă asta dacă nu zboară din funcţie, susţin surse din PDL.

IŞJ Gorj, primul la semnături

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-au adunat cel mai uşor semnăturile PDL. De altfel, din această zonă s-au anunţat şi primele potenţiale demisii la şedinţa de miercuri cu deconcentratele, în final actualii conducători ai Inspectoratului Judeţean Gorj schimbând macazul. De altfel, se vehiculează că Gheorghe Mitescu va fi unul dintre directorii de deconcentrate care va demisiona în final, acesta fiind candidat al PDL pentru Consiliul Judeţean Gorj. Lui Mitescu îi este astfel imposibil să facă şi campanie electorală şi activitatea la IŞJ Gorj, pesediştii având de altfel un dinte împotriva sa, fiind acuzat că ar fi primul vinovat de politizarea excesivă a învăţământului din Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here