Colectă publică pentru heliport

1023

Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, anunță o colectă publică pentru amenajarea heliportului de la Târgu-Jiu. Este nevoie de aproape 200.000 de euro pentru ca elicopterele SMURD să poată ateriza sau decola în timpul nopții.
„Gorjenii își fac heliport! În curând pornim strângerea de fonduri pentru cei 186.000 de euro necesari astfel încât elicopterele SMURD să salveze vieți în Gorj și noaptea.
Am mers în audiență la Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, Mitropolitul Olteniei, pentru a îi cere sprijin în ceea ce privește o asociație de încredere prin care să strângem banii legal. Găsisem câteva, însă am dorit să elimin riscul ca cineva să plece apoi eventual cu banii strânși. Da, proiectul a fost acceptat și discuția a fost surprinzătoare. Mitropolia Olteniei chiar se va implica prin Asociația Vasiliada, prin încrederea generată și prin logistica internă. Săptămâna viitoare sper să lansăm procedura clară prin care cei interesați vor putea dona”, a anunțat parlamentarul gorjean.
El îi invită pe toți gorjenii în acest proiect, fie că vorbim de oameni de afaceri, oameni care pot dona chiar și câțiva lei, gorjeni care pot propaga mesajul, asociații sau oameni politici.
„Da, vom avea heliport la Târgu Jiu, iar pe plăcuța de la intrarea ambulanțelor va scrie: «Acest heliport a fost făcut de către gorjeni»”, a mai anunțat Miruță.
Heliportul a fost înființat în anul 2012, pe insulița de pe Jiu, în timpul guvernării lui Ponta. Practic s-a amenajat o simplă platformă de beton, deși guvernul a alocat o sumă importantă de bani.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here